ŽZH sufinancira izgradnju bazena

Ministarstvo gospodarstva ŽZH izdvojit će 230.000 KM za sufinanciranje izgradnje novih bazena za poslovne subjekte koji imaju kuće za odmor.

Vlada ŽZH na prijedlog Ministarstva gospodarstva donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim Proračunom ŽZH za 2023. godinu, a namijenjenih financiranju projekata u privatnom sektoru kao potpora razvoju poduzetništva na području ŽZH.

Ukupna vrijednost programa je 700.000 KM, što je u odnosu na prethodne godine značajno povećanje proračunom osiguranih financijskih sredstava za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Županije Zapadnohercegovačke.

Program ima višestruke ciljeve usmjerene prema očuvanju postojećih radnih mjesta, stvaranju uvjeta za novo zapošljavanje kroz povećanje gospodarske aktivnosti samozapošljavanja, poticanja ciljanih skupina mladih i žena da se uključe u poduzetnički sektor, te povećanje broja poslovnih subjekata.

Ministarstvo gospodarstva naglašava da su ove godine u okviru programa izdvojena sredstva u iznosu od 230.000 KM, usmjerena za projekte poslovnih subjekata iz oblasti turizma i ugostiteljstva, i to poslovni subjekti koji spadaju u skupinu ugostiteljski objekti u domaćinstvu ili ugostiteljski objekti u seoskom domaćinstvu (kuće za odmor), s naglaskom za izgradnju novih bazena, a sve u svrhu razvoja Županije Zapadnohercegovačke kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam.

S ciljem uključivanja žena u poduzetnički sektor, programom su osigurana financijska sredstva u iznosu od 50.000 KM za poticaj razvoja ženskog poduzetništva.

I u ovoj godini Ministarstvo gospodarstva ŽZH nastavlja provedbu programa razvoja gospodarstva putem subvencije kamata za poduzetničke kredite, te će u okviru programa biti izdvojena financijska sredstva u iznosu od 300.000 KM.

U 2023. godini Ministarstvo gospodarstva će nastaviti s programom započetim u prošloj godini iz razloga pozitivnih reakcija na ovaj program – program potpore poduzetnicima početnicima s ciljem povećanja broja novoosnovanih subjekata malog gospodarstva na području Županije Zapadnohercegovačke te stvaranje novih radnih mjesta. Za ovaj program izdvojena su financijska sredstva u iznosu od 50.000 KM.

Ove godine dio financijskih sredstava usmjeren je za refundiranje dijela troškova u pripremi i prijavi projekata na otvorene javne pozive i natječaje iz programa Europske unije i drugih međunarodnih izvora financiranja koji su na raspolaganju Bosni i Hercegovini u iznosu od 20.000 KM.

Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke kao nositelj ovog Programa, ovim putem obavještava sve poslovne subjekte privatnog sektora s područja Županije Zapadnohercegovačke da su objavljeni Javni pozivi u svrhu realizacije provedbe Programa, te ukoliko ispunjavaju tražene uvjete da se prijave putem Javnih poziva koji su objavljeni na web stranici Ministarstva gospodarstva: www.mg-zzh.com, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

KLIKNI i pogledaj Javni poziv

Izvor:Jabuka.tv

Hercegovka.net

Odgovori