ŽZH sufinancira izgradnju bazena

Date:

Ministarstvo gospodarstva ŽZH izdvojit će 230.000 KM za sufinanciranje izgradnje novih bazena za poslovne subjekte koji imaju kuće za odmor.

Vlada ŽZH na prijedlog Ministarstva gospodarstva donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim Proračunom ŽZH za 2023. godinu, a namijenjenih financiranju projekata u privatnom sektoru kao potpora razvoju poduzetništva na području ŽZH.

Ukupna vrijednost programa je 700.000 KM, što je u odnosu na prethodne godine značajno povećanje proračunom osiguranih financijskih sredstava za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Županije Zapadnohercegovačke.

Program ima višestruke ciljeve usmjerene prema očuvanju postojećih radnih mjesta, stvaranju uvjeta za novo zapošljavanje kroz povećanje gospodarske aktivnosti samozapošljavanja, poticanja ciljanih skupina mladih i žena da se uključe u poduzetnički sektor, te povećanje broja poslovnih subjekata.

Ministarstvo gospodarstva naglašava da su ove godine u okviru programa izdvojena sredstva u iznosu od 230.000 KM, usmjerena za projekte poslovnih subjekata iz oblasti turizma i ugostiteljstva, i to poslovni subjekti koji spadaju u skupinu ugostiteljski objekti u domaćinstvu ili ugostiteljski objekti u seoskom domaćinstvu (kuće za odmor), s naglaskom za izgradnju novih bazena, a sve u svrhu razvoja Županije Zapadnohercegovačke kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam.

S ciljem uključivanja žena u poduzetnički sektor, programom su osigurana financijska sredstva u iznosu od 50.000 KM za poticaj razvoja ženskog poduzetništva.

I u ovoj godini Ministarstvo gospodarstva ŽZH nastavlja provedbu programa razvoja gospodarstva putem subvencije kamata za poduzetničke kredite, te će u okviru programa biti izdvojena financijska sredstva u iznosu od 300.000 KM.

U 2023. godini Ministarstvo gospodarstva će nastaviti s programom započetim u prošloj godini iz razloga pozitivnih reakcija na ovaj program – program potpore poduzetnicima početnicima s ciljem povećanja broja novoosnovanih subjekata malog gospodarstva na području Županije Zapadnohercegovačke te stvaranje novih radnih mjesta. Za ovaj program izdvojena su financijska sredstva u iznosu od 50.000 KM.

Ove godine dio financijskih sredstava usmjeren je za refundiranje dijela troškova u pripremi i prijavi projekata na otvorene javne pozive i natječaje iz programa Europske unije i drugih međunarodnih izvora financiranja koji su na raspolaganju Bosni i Hercegovini u iznosu od 20.000 KM.

Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke kao nositelj ovog Programa, ovim putem obavještava sve poslovne subjekte privatnog sektora s područja Županije Zapadnohercegovačke da su objavljeni Javni pozivi u svrhu realizacije provedbe Programa, te ukoliko ispunjavaju tražene uvjete da se prijave putem Javnih poziva koji su objavljeni na web stranici Ministarstva gospodarstva: www.mg-zzh.com, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

KLIKNI i pogledaj Javni poziv

Izvor:Jabuka.tv

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...