Zrinjski: Nova provjera karaktera

Ove srijede Zrinjski će opet na teren i opet će protiv sebe imati jednog drugoligaša, a to su gotovo u pravilu uvijek čvrste utakmice koje traže i karakter i izdržljivost – nešto što Plemići pokazuju u kontinuitetu već duže vremena, a što će se tražiti i ovog puta – iako je i dalje riječ ‘samo’ o pripremama.

Kruševo je palo s 10:1, Croatija iz Zmijavaca poražena 2:1, da bi slovački superligaš Zlate Moravce primio četiri komada (4:1). Sve u svemu, lijep niz, ugodna statistika, dobre provjere. No, Zrinjski je tek na pola ciklusa test-mečeva pa će se do nastavka sezone (18. veljače protiv Laktaša u Kupu) morati nanovo dokazivati novom šefu Krunoslavu Renduliću.

A on će ih opet testirati ove srijede – nakon duela protiv Croatije, opet protiv jednog motiviranog drugoligaša. Ovog puta, s druge strane travnjaka naći će se devetoplasirani tim Prve lige FBiH, Tomislav, koji će gotovo sigurno biti motiviran pokazati se u jednom dobrom svjetlu… jer kako ono kažu – s prvakom države ne igra se svaki dan. A da bi to mogla biti dobra provjera, donekle dokazuje i njihova uvjerljiva (5:0) pobjeda iz prve test-utakmice, protiv nekadašnjeg prvoligaša, danas trećeligaša Splita…

U svakom slučaju, bit će to još jedna korisna provjera, još jedan korak na putu potrage za prvim vratarskim izborom, za udarnom postavom. Usput bi Rendulić neka imena mogao oprobati po prvi puta ove zime (Barišić, Stanić i Ilinković uopće nisu igrali), a to će mu sigurno pomoći da zaokruži sliku, kao i pojedinim igračima da poprave sliku o sebi, možda  krenu od početka – promjena trenera idealna je situacija za takvo što.

Tomislav će sigurno biti prilika za mnoge, prije svega za vratare. Za Soldu, Topića, Pršlju od kojih će jedan, kako sada stvari stoje, stati na gol kada krenu ‘prave’ utakmice. U klubu su se odlučili pružiti priliku jednom od njih, a vanjsko rješenje potražit će samo u slučaju da tržište izbaci neko zanimljivo ime.

Piše: Slaven Nikšić
Izvor:desk@dnevni-list.ba

Hercegovka.net

Odgovori