Zlatko Dalić otvorio restoran simboličnog naziva

Date:

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otvorio je restoran u Varaždinu, gradu u kojem živi s obitelji.

Koliko je to samo uspomena na jednom mjestu. Ponosno je Zlatko Dalić šetao svojim novootvorenim restoranom u Varaždinu. Naziva The Family, taj je objekt na oko 600 kvadrata i oko 150 sjedećih mjesta, ipak puno više od običnog restorana. Prije je riječ o svojevrsnom muzeju i posveti hrvatskoj reprezentaciji. Od njenih početaka, do novog doba, s posebno istaknutom Dalićevom erom.

Nigdje na jednom mjestu nećete vidjeti toliko hrvatskih dresova s utakmica u kojima je ispisana povijest hrvatske nacionalne vrste. Poseban zid posvećen je kapetanima reprezentacije, pa vratarima i onda pažljivo odabranim dresovima sa svakog natjecanja na kojemu smo igrali.

Medalje s dvaju svjetskih prvenstava i završnice Lige nacija zauzimaju posebno mjesto.

Daliću je bilo jako važno da baš te tri medalje budu na vidljivom mjestu, s desne strane, odmah na ulasku u prostor u Ulici braće Radića 1.

Po prvi put Dalić je javnosti otkrio neke svoje iznimno značajne uspomene, poput knjiga koje su mu s posvetama darivali navijači ili različite udruge. Ponosno će posegnuti za onima religijskog sadržaja, priče o putu hrvatske vojne postrojbe Tigrova, knjige o svom Livnu… Na istom mjestu stoje beretke gardijskih brigada Puma i Četvrte splitske, policijska kapa koju je dobio uoči puta u Rusiju….

Spuštajući se niz stepenice, značajno će ukazati na dio koji je zamišljen kao maleni oltar u zidu. U njemu dominira kip Djevice Marije, a uokolo su deseci krunica i vjerskih sličica, ikona… Sve su to pokloni koje je Dalić zadnjih godina dobivao na svom reprezentativnom putu. Otvara izbornik škrinjicu i pokazuje poruku: ‘Hvala vam što ste vratili ponos hrvatskom narodu…!

U objektu koji se proteže na tri etaže, posjetitelji će moći vidjeti zaista jedan veliki dio povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, s uvećanim najprepoznatljivijim fotografijama slavlja i dočeka hrvatskih nogometaša… Izdvojio je Dalić nekoliko poruka koje je poslao u trenucima svojih najvećih sportskih radosti. Znate njihov sadržaj. One pričaju, o poniznosti, vjeri, ljubavi, Bogu, hrvatskom narodu, braniteljima…

Ovim projektom koji je završen u svega nekoliko mjeseci, grad Varaždin dobio je posebnu vrijednost. Jer, svatko tko dođe u taj grad, poželjet će na jednom mjestu vidjeti svjetsku priču koju je napravio Zlatko Dalić.

Usput, Dalićevi su pazili na svaki i najsitniji detalj, ne samo u stilskim i tehničkim rješenjima u objektu, već i u gastronomskoj ponudi kojom dominiraju isključivo hrvatski proizvodi.

U pažljivo osmišljenom konceptu kojega se ne bi posramile ni najprestižnije svjetske destinacije, imate priliku kupiti autentične hrvatske prehrambene proizvode ali i opremu hrvatske reprezentacije.

Istaknut će Dalić kako ga ova vrsta posla ne zanima, no svjestan je da je, ne samo Varaždinu, dao još jednu dodanu vrijednost…

A restoran zapravo ne možete promašiti, u samom je centru Varaždina, a ispred se nalazi stari golf ‘jedinica’ kojega je Dalić prije dvije godine kupio na humanitarnoj aukciji. Cijeli je u bojama hrvatskih kockica, a na njemu su potpisi hrvatskih reprezentativaca.

A kakva bi to fešta ovakvog tipa bila da se na otvorenju nisu pojavile neke od Dalićevih uzdanica. Kada su u ovaj poseban prostor ušetali Luka Modrić i Mateo Kovačić, vrijeme je stalo, kako se izrazio jedan od gostiju.

Dečki nisu bili raspoloženi za protokolarne izjave dok ih je njihov šef vodio u razgledavanje zanimljivo osmišljenog presjeka hrvatske nogometne povijesti.

Luka, ovo ti je prvi dres hrvatske reprezentacije, pokazao je Dalić prstom prema prepoznatljivom prvom dizajnu hrvatskih kockica, dresu Drage Ćelića.

Znam, znam…, dometnuo je Luka.

Kada bismo se izrazili rječnikom kojeg Dalić favorizira sve ove godine, rekli bismo da je najuspješniji izbornik hrvatske reprezentacije u povijesti, dobio svoje svetište.

Nisam razmišljao prvenstveno o restoranu. Ovo je prikaz povijesti naše reprezentacije, na jednom mjestu preko 40 originalnih dresova, počevši od onog protiv SAD-a, medalje, fotografije, uspomene, moja priča u reprezentaciji i priča o obitelji…

Koliko se rađala ta ideja?

Dugo je to tinjalo u meni, da nešto napravim. Stalno dobivam poklone, majice, dresove, priznanja… Tražio sam način kako to sve staviti na jedno mjesto. Hvala svima koji su mi pomogli u toj ideji. Svi koji dođu u Varaždin, doći će pogledati ovu priču. Nigdje u Hrvatskoj nema ovako nešto.

Ova mini-kapelica za vas sigurno zauzima posebno mjesto?

Apsolutno. Sve sam to dobio. Niti jednu nisam kupio. To je priča koja me čini sretnim i ponosnim.

Što na ovu priču kažu Modrić i Kovačić?

I njima se svidjelo. Zvao sam ih i donijeli su mi neke dresove, hvala im što su došli… zaključio je Dalić, piše Večernji list.

Izvor:Večernji list

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...