Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Date:

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u nedjelju, 26.05., a trajao je od četvrtka, 23.05. i okupio je na jednom mjestu brojne natjecatelje, profesionalne sportaše i rekreativce svih generacija. Rekordna posjećenost festivala ove se godina odnosila i na natjecatelje i na posjetitelje koji su pratili sportske izazove. A natjecatelji koji su ove godine stigli iz čak 13 država natjecali su se u trkačkim disciplinama, biciklizmu, kajakarenju, paraglidingu i po prvi puta u streetball košarci.

Jedinstvenost ovog outdoor festivala koji od ove godine stvarno ima međunarodni karakter, leži u činjenici da sve natjecateljske rute povezuju razasutu kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote Hercegovine.
Paragliding natjecanja, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.
Festival je inovativna i jedinstvena sportska manifestacija u cijeloj Bosni i Hercegovini koja je postala prepoznatljiv brend ljubuškog kraja.

Sjajna atmosfera vladala je tijekom sva četiri dana koliko je festival trajao, a organizatori su definitivno uspjeli u naumu da promoviraju sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju i ponude dinamičan i raznolik program koji privlači sve uzraste natjecatelja.
Vrhunac zabavnog dijela festivala bili su odlično posjećeni koncerti Opće Opasnosti i Crvene Jabuke u kojima su uživali Ljubušaci i njihovi brojni gosti, a publici su se koncertom predstavili i mladi talenti Glazbene škole Ljubuški, prenosi Hercegovina.in

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...