Završena 4. međunardona kobasijada u Tomislavgradu, Zoran Papić Zlatičin i Petar Bagarić Jozić napravili najbolje duvanjske kobasice

U organizaciji udruge Duvanjski kobasičari u Eko-selu Grabovica održana je sinoć 4. Međunarodna kobasijada čiji su pokrovitelji Općina Tomislavgrad i Vlada Herecgbosanske županije. Prethodilo joj je trodnevno preuzimanje uzoraka (ukupno njih 128), nakon čega je slijedio dan ocjenjivanja uzoraka od strane stručnoga povjerenstva, prenosi mandino-selo.com.

Okupljenima su se obratili Marko Jurčević, predsjednik Udruge Duvanjski kobasičari, općinski načelnik Ivan Buntić, u ime prosudbenoga povjerenstva Milinko Perković, kao i dugogodišnji predsjednik Udruge Zlatna Šajba iz Samobora Dubravko Viduč. Ove su godine nazočili i gosti iz Baranje, a slijedom toga za jesen je najavljena i posjeta Tomislavgradu gostiju iz Slavonije i Baranje te Mađarske koji će u našem gradu prikazati cjeloviti proces kolinja iz ovih krajeva.

U zabavnom djelu okupljene su uveseljavali momci iz TS Merak a voditeljski dvojca činili su Marija Pavković-Baković i Iva-Iko Mladina.

Novost ovogodišnje kobasijade je i tombola koju su činile nagrade upravo iz mesoprerađivačke djelatnosti a kupone su prodavale Tomislavgradske mažoretkinje.

U kategoriji Domaća duvanjska kobasica u prirodnom ovitku prva tri mjesta osvojili su:

 1. Zoran Papić, Kolo

2. Marko Bagarić, Miljacka

3. Josip Pašalić, Šujica.

U kategoriji Domaća duvanjska kobasica u umjetnom ovitku:

 1. Petar Bagarić – Jozić, Mesihovina
 2. Jozo Grgić, Omolje
 3. Marko Ivančić, Grabovica

U kategoriji salame:

 1. Ana Janežić, Škocjan
 2. Roman Kragl, Sevnica
 3. Milan Janežić, Škocjan

U kategoriji Istarske kobasice i salame:

 1. OPG FRanjul, Sv. Petar u Šumi
 2. OPG FRanjul, Sv. Petar u Šumi

U kategoriji ostale kobasice i salame – divljač, kulen, kulenova seka:

 1. Bojan Zagorc, Sevnica
 2. Milan Janežić, Škocjan
 3. Oliver Radoš, Žepče

Sve ocjene sudaca i rezultate pogledajte ovdje:REZULTATI

Izvor: mandino-selo.com.

Hercegovka.net

Odgovori