Za Koridor Vc stižu novi milijuni

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o grantu (projekt Koridor Vc u RS-u – projekt obilaznica Doboj – poddionica: Rudanka – Putnikovo brdo) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan, vrijedan 30,8 milijuna eura.

Ovaj grant je odobrila Europska unija putem Investicijskog okvira za Zapadni Balkan, a grantom, koji je alociran na Republiku Srpsku, upravljat će Europska banka zа obnovu i razvoj.

Svrha projekta je dа pomogne Bosni i Hercegovini, odnosno JP Autoputevi Republike Srpske kao projektnoj kompaniji u financiranju dijela Projekta izgradnje dionice autoceste na Koridoru Vc оd približno 5,2 km, i to оd mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo 2.

Na sjednici je utvrđen i Prijedlog ugovora o grantu (projekt Koridor Vc2 u FBiH – projekt obilaznica Doboj – poddionica: Putnikovo brdo – Medakovo) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan.

Riječ je o 12 milijuna eura granta iz programa Europski zajednički fond zа Zapadni Balkan, s alokacijom na Federaciju BiH (JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine).

Bespovratna sredstva su namijenjena potpori izgradnje autoceste na Koridoru Vc na podionici Putnikovo brdo – Medakovo u dužini od približno 8,5 km.

Pojedinačni prijedlozi ugovora o grantu s osnovama za njihovo zaključivanje bit će dostavljeni Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja, a za bh. potpisnika je predložen ministar financija i trezora.

Izvor:Čapljinski portal

Hercegovka.net

Odgovori