Vlada HNŽ: Osigurana sredstva za provedbu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije

Date:

Na jućer održanoj 198. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava za nabavu metadona u iznosu od 100.000,00 KM za potrebe liječenja ovisnika registriranih u Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar.

Vlada i Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, u suradnji s Centrom za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar i UNDP-om BiH, osigurali su sufinanciranje projekta s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti intravenoznih korisnika droga i zamjenske terapije u liječenju ovisnosti o opijatima u HNŽ-u.

Također, usvojena je Odluka o odobravanju i načinu utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ za 2023. godinu za Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ za financiranje proljetnih mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u iznosu od 120.000,00 KM.

Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je razmotrila Pravilnik o kriterijima i postupku ostvarivanja prava na pomoć u projektima samozapošljavanja, otvaranja radnih mjesta i drugih oblika radnoga angažiranja za branitelje i članove njihovih obitelji. Ministarstvo za pitanja branitelja, slijedeći svoju misiju i viziju, izgrađuje sveobuhvatan sustav potpore resocijalizaciji branitelja i u tom smislu proaktivno pristupa segmentu zapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji. Cilj ovoga ministarstva je ublažiti negativne posljedice rata braniteljima kao i članovima njihovih obitelji, kao i njihova integriranja u društvenu zajednicu kroz upošljavanje, te omogućiti im da poduzetničkom aktivnošću mogu postati i pokretači društvenog razvoja. Vlada će se o ovomu Pravilniku izjasniti na sljedećoj sjednici.

Usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti na Ugovore o kupoprodaji osam stanova u vlasništvu Ministarstva za pitanja branitelja, tri stana koja pripadaju kategoriji obitelji poginulog branitelja u domovinskom ratu, a pet stanova koji pripadaju kategoriji ratnih vojnih invalida.

Vlada je primila k znanju Informaciju u svezi s projektom „Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u BiH“ u kojoj su istaknuti građevinski radovi, izgradnja i obnova objekata bolnica, te opremanje bolničkih ustanova u HNŽ-u. Podsjećamo kako su predstavnici Fonda za razvoj Saudijske Arabije i Izaslanstva BiH zaključili Sporazum o kreditnom angažmanu za HNŽ čija sredstva su usmjerena za projekt izgradnje i opremanja Klinike za dječje bolesti-Pedijatrije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zatim izgradnje, obnove i opremanja više odjela u RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, kao i izgradnje i opremanja više odjela u Općoj bolnici Konjic. Planirani i realizirani projekti su od iznimnog značaja za sve građane HNŽ-a.

Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNŽ, Vlada je usvojila niz odluka o davanju suglasnosti na prijedlog ugovora o koncesijama za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za više elektroenergetskih objekata na području Mostara, Jablanice i Stoca. 

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

NAJKREATIVNIJI ŠTAND Lampe ovog Hercegovca mame poglede na ovogodišnjem sajmu

Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, prema službenim informacijama, predstavlja se...

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u...

Izaslanstvo HSS-a odalo počast žrtvama u Trusini

U Trusini kod Konjica jučer je obilježena 31....