VLADA HNŽ-A ZA IZGRADNJU, OBNOVU I PROŠIRENJE PU ČAPLJINA I PROZOR-RAMA IZDVOJILA GOTOVO 2 MILIJUNA KM

Date:

U punomu su zamahu opsežni radovi na obnovi zgrade Policijske uprave Čapljina, ujedno i na izgradnji dodatnih prostorija u sklopu PU Čapljina namijenjenih izdavanju osobnih dokumenata. Radi se o preuređenju postojećih kapaciteta zgrade u koje će biti smještena čapljinska ispostava CIPS-a koja je dosad koristila iznajmljene prostorije.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije ranije je, pripadajućom odlukom, za ovu namjenu izdvojila 462.000,00 KM proračunskih sredstava (312.000,00 KM za izgradnju CIPS-a i 150.000,00 KM za obnovu i uređenje prvoga kata zgrade PU Čapljina). Trenutačno su u tijeku zahvati na ojačavanju nosive konstrukcije odnosno ugradnji novih potpornih stupova s ciljem statičkoga utvrđivanja zdanja. Također, u sklopu ove etape planirano je i uređenje gornjega kata, dok je nadgradnja zgrade odnosno izgradnja drugoga kata i uređenje cjelokupnoga pročelja planirano za sljedeću godinu.

– Zgrada Policijske uprave Čapljina godinama je u već u lošem stanju i bilo je nužno krenuti u ove radove te smo, na prijedlog MUP-a HNŽ-a, zahvate podijelili u etape i u Proračunu planirali potrebna sredstva, na zadovoljstvo kako samih policijskih djelatnika, tako i žitelja Grada Čapljine u cjelini – komentirao je predsjednik Vlade dr. sc. Nevenko Herceg, pozdravivši svaki napredak u jedinicama lokalne samouprave na području HNŽ-a.

Podsjećamo, svojevrsno rasterećenje u obvezama djelatnika PU Čapljina napravljeno je i Odlukom Vlade HNŽ-a kojom je ustrojena Policijska postaja Ravno, zajedno s njezinom ispostavom u naselju Ivanica. Nakon što je Vlada 2021. godine usvojila Informaciju MUP-a o potrebi ustrojavanja Policijske postaje Ravno, lani je, uzimajući u obzir zemljopisni položaj Ravnoga, duljinu granične crte s Republikom Hrvatskom te vrlo izraženu problematiku migrantske krize, a sve s ciljem osiguranja veće razine sigurnosti, usvojila izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta MUP-a HNŽ-a koje se odnose na broj policijskih službenika u Policijskoj postaji Ravno i u Policijskoj ispostavi Ivanica.

Vrijedi navesti kako su i u Općini Prozor-Rama u tijeku slični zahvati, gdje traju radovi na prvoj etapi izgradnje nove Policijske postaje, o čemu smo nedavno izvijestili. Za tu je namjenu Vlada HNŽ-a u ožujku ove godine izdvojila 1.450.000,00 KM.

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...