Vinko Herceg danas nastupa na turniru u Zmijavcima

Date:

Priče među balotašima o nekim zlatnim vremenima tipa: “Igrali ja Mate i Botica protiv Zelića, protiv boćara iz Imotskog, iz Hercegovine…”, su priče koje su u Zmijavcima postale stvarnost. Kada igraju Tigar protiv Švabe, to je znak da smo na raskrižju dalekih i dugih balotaških puteva. Upravo je to slučaj u Zmijavcima. Najbolji balotaši iz Hercegovine, Metkovića i srednje Dalmacije (Split i okolica) suprostavili su svoje balote. I to je ono što Dalmaciji treba, o čemu je dugogodišnji balotaš Ante Marin Pribe, u početku ovog teksta, pričao, piše Dalmacijabalote.com

Danas će se u Zmijavcima tražiti karta više. Jedna na drugu će domaća ekipa “Runje” i ona gostujuća, po nazivu “Sv.Ante Humac”. Petar Mrkonjić, Hrvoje Mrkonjić i Stjepan Ivkošić su jedan od najjačih domaćih aduta što su pokazali sa stopostotnim učinkom u dosadašnjem dijelu turnira, gdje još nisu izgubili niti set. Ipak, za Sv. Antu će nastupati poznata imena u balotama i to ni manje ni više nego Nino Čović Vinko Herceg.

Nedjelja je, borba za osminu finala i derbi je, a na njemu se očekuje prava navala navijača. Utakmica će Mrkonjićima i Ivkošiću bit ozbiljan test mogućnosti. Herceg i Čović su tu došli po titulu. Ili jedne ili druge u nastavku turnira potencijalno čeka ekipa koju predvodi Mladen Zekić Zeko iz Kaštela. U Zmijavcima nas čeka dakle, zadnjih 20-ak utakmica turnira. Jedva čekamo.

Dodati ćemo kako je Vinko Herceg dobitnik nagrade Stručnog žirija na izboru “Najpoželjniji Hercegovac neženja”. Vinko Sretno!

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...