‘VIDIM TE’ Slijep čovjek u Međugorju progledao nakon osam godina! Čudo koje je odjeknulo svijetom

Date:

Biblijska priča o slijepcu iz Jerihona kao da se ponovila u životu Jozee Vasilja koji je uslijed moždanog udara oslijepio. Prvo na lijevom, a potom i na desno oko. Rečeno mu je da je zauvijek izgubio vid.

Tada je saznao da se Djevica Marija ukazuje u Međugorju, a nakon saznanja o svetom mjestu počeo se nadati ozdravljenju. Počeo je moliti za snažan zagovor Blažene kod Gospodina. Bili su to počeci ukazanja i bilo je opasno hodočatiti u Međugorje.

Ali Jozo je otišao u Međugorje, no ubrzo je shvatio da se on, takav slijep ne može popeti na brdo ukazanja.

Ali, nije se obeshrabrio. Njegova malena vjera bila je jača.

Kao i slijepac iz Jerihona, bio je uporan i svoju nećakinju Vidu, koja je odlazila na Brdo ukazanja, zamolio je da mu donese malo bilja s tog mjesta gdje se Gospa ukazala. Kadulju i čuvarkuću. Popela se na brdo i sudjelovala u ukazanju, zatim je pobrala bilje i donijela ga Jozi.

Jozo je te večeri stavio jedan dio bilja pod jastuk, a od drugog napravio obloge za oči, ne toliko zbog koristi koje takve biljke mogu dati, koliko zbog činjenice da su došle s mjesta gdje se Gospa ukazala. Molio se tijekom cijele noći. Ujutro je skinidao obloge da bi umio lice i nastavio moliti – ovaj put Vjerovanje. Tada se dogodilo čudo. Iznenada je uzviknuo: “Vidim te!”.

Supruga koja mu je upravo pomogla mislila je da se šali, a onda joj je rekao: “Vidim te, evo te: bez čarapa si!”.

Jozi se vratio vid. Odjednom, nakon 8 godina, sve je vidio. Također ozdravio je od dermatitisa koji ga je dugo mučio. Izvanredna vijest proširila se diljem zemlje i šire. O tome su govorile neke novine, čime je Međugorje još više poznato i ljudi su čuli što se tamo događa. Svjedočanstvo je zapisano i u knjizi novinara Darka Pavičića: ‘Prvih sedam dana Međugorja’.

Nakon ovog događaja, mnogi su novinari otišli posjetiti Jozu i vijest je završila u svim novinama do te mjere da je policija prijetila novinarima da će dobiti otkaze zbog klerikalne zavjere. Također je vršila pritisak na ozdravljenog Jozu da zaniječe ono što je posvjedočio o čudu i da potvrdi kako je sve bila izmišljotina, ali Jozo je odgovorio da ne može nikako negirati ono što se dogodilo jer bi mu se bolest mogla vratiti ako ne svjedoči svima o svom čudesnom ozdravljenju.

Nikad ne odustajte tražiti Gospodina

Kad se Isus približavao Jerihonu, neki slijepac sjedio kraj puta i prosio. Čuo je gdje prolazi mnoštvo, pa se raspitivao se što je to. Rekoše mu: „Isus Nazarećanin prolazi.“ Tada on povika: „Isuse, Sine Davidov, smiluj mi se“ Oni ga sprijeda ušutkivali, ali on je još jače vikao: „Sine Davidov, smiluj mi se!“
Isus se zaustavi i zapovijedi da ga dovedu k njemu. Kad se on približi, upita ga: “Što hoćeš da ti učinim?”
A on će: “Gospodine, da progledam!“ Isus će mu: „Progledaj! Vjera te tvoja spasila!“ I progleda on časa tog. Uputi se tad za njim slaveći Boga svog.

Slava Gospodinu i hvala.

Izvor:Vjera.hr

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...