Večernja molitva za zaštitu i blagoslov

Date:

Večernja molitva je predivna prilika da zahvalite Bogu za blagoslove koje ste primili tijekom dana te Ga zamolite za zaštitu i odmor tijekom noći.

Mnogi kršćani se boje jer mole u krevetu pa se često zna dogoditi da njihova večernja molitva ne završi jer zaspu, ili se mole u nekakvom polusnu.

Molitva navečer, kao i sve druge molitve, zahtijeva disciplinu i žrtvu, a ako se i dogodi da utonete u san, neće vam se ništa loše dogoditi, niti će vam Gospodin zbog toga zamjeriti. Dapače, najljepše je zaspati u zajedništvu s Bogom.

Večer je izvrsno vrijeme kada u mirnoj atmosferi možete razmisliti o aktivnostima svog dana.

Tada u Njegovoj nazočnosti možete izvršiti ispit savjesti, a zatim izgovoriti neku od ovih molitvi.

Večernja molitva Ocu nebeskom

Dragi Oče nebeski, još jedan dan se bliži svome kraju. Sada ga mogu odložiti u Tvoje ruke. Velik si, svemoćan Bog!

Uvijek iznova ostajem zadivljen da sam Ti ja, mali čovjek, toliko važan da ostaješ uz mene dan i noć.

Oče, hvala na Tvojoj zaštiti! Hvala što zapovijedaš svojim anđelima da me čuvaju na putu života.

Hvala što paziš na svaki moj korak i ne dopuštaš da posustanem od svega i prepustim se beznađu.

Zato želim sebe i svoj život skloniti pod Tvoja obećanja. Jer u Tvojim sam dobrim rukama, Oče, siguran i zaštićen – sada i za vječnost.

Sada se želim prepustiti Tebi i Tvojemu blagoslovu i u ovoj noći. Tvoj blagoslov i Tvoja blizina osvjetljavaju moju noć. Čak i onda kada mi se čini da više nikada neću ugledati svjetlo novoga dana, želim se uvijek iznova pouzdati u Tebe.

Ništa u mome životu nije sigurno kao ovo: uvijek ćeš biti uz mene! Tijekom noći i po danu, u svakome trenutku. Kako si samo dobar prema meni, Oče moj na nebu! Hvala Ti, amen!

Večernja molitva zahvale

Dragi Bože, zahvaljujem Ti večeras na lijepom danu te na divnima načinima na koji se cijelo vrijeme brineš za mene i moju obitelj. Hvala Ti na uzbudljivim trenucima izvana i mirnim trenucima unutra, i što mi pomažeš naučiti nove stvari svaki dan.

Hvala Ti što si nas sve stvorio posebnima, upravo onakvima kakve si nas želio. Hvala Ti što si bio moja zaštita cijeli dan. Oprosti mi za pogrešne stvari koje sam učinio. Hvala Ti što me voliš čak i kada sam neposlušan ili pokušam učiniti stvari na svoj način.

Pomozi mi da uvijek izaberem Tvoj put, Bože, jer je to uvijek najbolje. Molim za sve ljude koji Te ne poznaju kako bi shvatili Tvoju ljubav prema njima.

Blagoslovi moju obitelj i hvala Ti na dobrim trenucima zajedno i odvojeno. Blagoslovi sve moje prijatelje i one koje volim, uključujući bake i djedove, tete, stričeve i ujake, kao i ostale rođake.

Zahvaljujem Ti za naš dom i mjesto za spavanje i dobru hranu. Pomogni mi da se dobro odmorim, daj mi mirne snove i pošalji svoje anđele da štite mene i moje bližnje cijelu noć.

Nauči nas da ti vjerujemo i da te volimo sve više. Ti si dobar i vjeran, Bože. Volim te. Laku noć. U Isusovo dragocjeno ime, Amen.

Večernja molitva za zaštitu i blagoslov

Slavim Te, Bože moj, i ljubim Te svim srcem. Zahvaljujem Ti što si me stvorio, što si me spasio i učinio kršćaninom, te me sačuvao tijekom današnjeg dana. Vidim Tvoju ruku koja je bila prisutna u svemu što se danas događalo.

Oče nebeski, oprosti zbog zla koje sam danas počinio / počinila i zbog sljedećih grijeha (možete nabrojati grijehe…)

Zaštiti me dok se odmaram i izbavi me od svih opasnosti koje dolaze izvana i iz mog srca. Neka tvoja milost bude uvijek uz mene kako bih mogao slijediti Tvoju volju za moj život.

Gospodine, molim Te da posjetiš ovaj dom i protjeraš iz njega sve sotonske zamke. Molim te za Tvoju prisutnost u njemu tako da sačuvaš moju obitelj (možete nabrojati članove obitelji) i mene u miru.

Zaštiti Gospodine moju obitelj, sve ljude koje si postavio u moj život i mene dok smo budni, bdij nad nama dok spavamo i daj da se odmorimo i otpočinemo u Tvom svetom miru kako bismo mogli biti spremni za sutrašnji dan. U Isusovo ime, amen.

Večernja molitva za odmor

Dragi Gospodine, hvala Ti na odmoru koji mi daješ. Hvala Ti što se mogu odmoriti dok Ti i dalje držiš sve pod Svojom kontrolom. Hvala Ti što želiš pružiti odmor mojoj duši koja nije vezana uz osobu ili iskustvo. Odmori moju duši i tijelo i daj da se u potpunosti pouzdam u Tebe. U Isusovo Ime, Amen.

Kratka večernja molitva

Tako sam umoran Oče.
Pomozi mi da zaspim, vrati mi energiju,
Kontroliraj moje osjećaje i bdij nad mojim umom.
Počivam u Tebi večeras.

Izvor:Novizivot.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...