Usvojena odluka o 1080 KM pomoći proračunskim korisnicima u HNŽ

Kako doznaje Bild.ba, na sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koja još nije završena, upravo je, na prijedlog premijera Nevenka Hercega, usvojena Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći proračunskim korisnicima HNŽ-a u iznosu od 1080 KM po korisniku.

Ispostavilo se da su županijski ministri ipak na kraju podržali premijerov prijedlog da županijska odluka o iznosu financijske pomoći prati onu federalnu. Podsjetimo, Herceg je Jutros za Fenu izjavio sljedeće:

”Jednako kao što sam u rujnu, kada smo sa sindikalnim partnerima dogovorili da taj iznos bude 200 KM, osobno inicirao povećanje na 300 KM po korisniku, tako sam i sada, nakon promijenjenih okolnosti zbog odluke s federalne razine, inicirao donošenje jednake odluke i na razni HNŽ-a. Predložio sam iznos od 1080 KM na početku tekuće sjednice Vlade u utorak, ali i nakon podulje rasprave nismo došli do izglasavanja. Međutim, nakon obavljenih konzultacija i uloženih dodatnih napora, očekujem da će danas, na nastavku sjednice i ostali članovi Vlade odnosno svi županijski ministri jednoglasno podržati ovu opravdanu i nužnu odluku, kako bismo iznos od 1080 KM mogli isplatiti prije predstojećih blagdana.”

Odluka je, prema informaciji koja je potvrđena Bildu, upravo prošla. Čini se da možemo isključiti najavljenu vruću jesen i sindikalne prosvjede.

Izvor:Bild.ba

Odgovori