Uskoro bi se trebala obnoviti devastirana autobusna stajališta u Mostaru

Date:

Autobusna stajališta u Gradu Mostaru koja su bila devastirana uskoro bi se trebala potpuno obnoviti, priopćeno je iz Grada Mostara.

“Naime, svojevremeno je Grad Mostar potpisao ugovore s pojedinima oglašivačima, a po ugovornim obvezama oni su zauzvrat trebali postaviti, održavati i popravljati oštećena autobusna stajališta, zajedno s reklamnim panoima koji se nalaze na tim stajalištima”, navodi se u priopćenju.

Kako ističu iz Grada Mostara, zbog kasnije pojave nelegalnih oglašivača na različitim mjestima, oglašivači koju su trebali uredno održavati i popravljati ona autobusna stajališta koja su oštećena prestali su izvršavati svoje ugovorom preuzete obveze.

Grad je potom tužio te oglašivače, a jedan od dugogodišnjih sudskih sporova s jednim oglašivačem skoro je riješen dogovorom i međusobnim povlačenjem tužbe, te su se sada stvorili pravni preduvjeti da Grad Mostar sam pristupi popravci i uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta.

Određeni iznos financijskih sredstava Grad Mostar već je za tu namjenu planirao u Nacrtu proračuna za 2023. godine, a aktivnostima na popravci, uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta s nadstrešnicama krenut će čim se usvoji Proračun za 2023. 

Osim toga razmišlja se i opremanju tih stajališta monitorima na kojima će se vidjeti kada koji autobus dolazi i gdje je njegovo sljedeće stajalište, sve bitne informacije kako bi gradski prijevoz bio što kvalitetniji kako bi se rasteretile ulice od parkiranja koje nije prijeko potrebno, stoji u priopćenju Grada Mostara.

Izvor:Fena

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...