U Ravnom održana pjesnička manifestacija ‘Grgurovi hukovi 2022.‘

U sklopu obilježavanja Dana općine u Ravnom je održana tradicionalna pjesnička manifestacija “Grgurovi hukovi”, a ovogodišnja manifestacija bila je posvećena nedavno preminulom književniku Anđelku Vuletiću, koji se rodio na području općine Ravno

Pjesnike i sve posjetitelje na početku manifestacije pozdravio je načelnik općine Ravno Andrija Šimunović. U svom govoru naglasio je važnost sjećanja na velika književna imena s ovog prostora – Anđelka Vuletića i Stojana Vučićevića, stoji u priopćenju Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB).

Nazočne je u svoje osobno ime i u ime DHK HB, kao suorganizatora manifestacije, pozdravio potpredsjednik DHK HB Stanko Krnjić. Zahvalio je na izvrsnoj suradnji s općinom Ravno u organizaciji ove pjesničke večeri. Uz nadu da će i buduća suradnja biti dobra kao i do sada, izrazio je želju i nastojanje da ova manifestacija preraste sadašnje okvire te se ubuduće nametne kao jedna od značajnijih književnih manifestacija na području Hercegovine.

Na ovogodišnjim Grgurovim hukovima svoje stihove publici je čitalo dvanaest pjesnika: Luko Paljetak, fra Ivan Kramar, Hrvoje Barbir-Barba, Ivo Raguž, Srećko Marijanović, Enerika Bijač, Ana Soldo, Tomislav Batina, Finka Filipović, Ivan Babić, Miro Petrović i Stanko Krnjić.

Svojim nastupom ženska klapa “Kolajna” iz Komina upotpunila je program ovog kulturnog događaja.

Izvor:Fena

Odgovori