U Prozoru održan dječji festival ‘Djeca pjevaju Isusu’

Jučer, 16. lipnja, povodom proslave patrona – Presvetog Srca Isusova, kao što je najavljeno u programu, slavljena je sveta misa u 17 sati koju je predslavio vlč. Josip Papak, domaći sin, piše Rama-Prozor.info

Prije otpusta naroda upriličen je Obred blagoslova djece. Ovo euharistijsko slavlje animirao je župni Zbor mladih.

Poslije slavlja sv. mise u župnoj crkvi je održan je sedamnaesti po redu festival duhovne glazbe pod nazivom Djeca pjevaju Isusu.

Program festivala započeo je pozdravnim govorom mladih voditeljica: Laure Biloš i Ivane Fofić.

One su pozdravile župnika Marka, kapelana Josipa, časne sestre Moniku i Marinelu, izvođače, sve okupljene, a potom su čestitale patron župe, sa željom da Presveto Srce Isusovo nadahne sve župljane svojom ljubavlju i smislom za žrtvu prema drugima.

Nakon što je Petra Križanac izvela prošlogodišnju pobjedničku pjesmu Dubine i nakon što su predstavljeni članovi ocjenjivačkog povjerenstva uslijedio je natjecateljski dio programa tijekom kojega je izvedeno 11 glazbenih brojeva.

Po završetku natjecateljskog dijela programa, članovi povjerenstva povukli su se kako bi usuglasili svoje ocjene i odredili pobjednike. Za to vrijeme nazočnima su imali priliku poslušati dvije skladbe koje su izvele Manuela Ćurić i prijateljica joj Petra Križanac.

Poslije toga s. Marinela Zeko, SMI, nazočnima se obratila prigodnim govorom, a potom je uručila prigodne diplome sudionicama festivala. Prije proglašenja pobjednika, u znak pažnje članicama glazbene pratnje i povjerenstva, Matea Perić i Dajana Kapčević (odjevene u narodne nošnje) uručile su im prigodne darove.

U ime članova povjerenstva nazočnima se prigodnim govorom obratila gđa. Gabrijela Petrović koja je pročitala imena pobjednica.

Prema glasovima članova povjerenstva:

PRVO MJESTO zauzela je Josipa Bošnjak Šudić koja je izvela pjesmu „Ti si …“
DRUGO MJESTO zauzela je Marija Zadro koja je izvela pjesmu „Tu sam da te slavim …“
TREĆE MJESTO zauzela je Sara Juričević koja je izvela pjesmu „Za tebe ću ja živjeti …“
NAJBOLJI SCENSKI NASTUP imala je Mia Papak koja je izvela pjesmu „Pusti mreže te …“

U završnom dijelu nazočnima se obratio mjesni župnik mons. Marko Tomić koji je izrekao je prigodni govor i uručio prigodne nagrade pobjednicama.

Malenim posjetiteljima ovoga festivala s. Marinela podijelila je slatkiše ispred župne crkve.

Ovaj događaj upriličen je u organizaciji župe Prozor, zahvaljujući dragom Bogu, djeci koja su naporno vježbala i pripremala se za ovo natjecanje, svećenicima, časnim sestrama, roditeljima … odnosno svima onima koji su ga spremno i draga srca podržali.  

Članovi povjerenstva ove godine bili su: Emilija Mendeš, Željana Jozić, Gabrijela Petrović, Katarina Zadro i  Ružica Zadrić.

Glazbena pratnja večerašnjim izvođačima bile su Antea Petrović i Sara Jelić.

Kao što je  gore napisano, nastupilo je 11 izvođača, ali trebalo ih je nastupiti 12, jedna djevojčica koja je bila prijavljena morala je ići na put. Ove godine došlo je i do izmjena koncepta samog festivala. Za ovaj festival moglo se prijaviti samo 12 izvođača u roku dva tjedna. Također, novost je bila i ta kako se na festival nije mogao prijaviti nitko tko nije završio prvi razred osnovne škole.

Izvor:Rama-Prozor.info

Hercegovka.net

Odgovori