U Mostaru Manifestacija ‘Svijet u jednom gradu‘

Manifestacija “Svijet u jednom gradu”, na kojem će 30 učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) iz 30 različitih zemalja svijeta predstaviti svoje tradicionalne nošnje i kulture, održat će se u utorak, 4. travnja, na Starom mostu u Mostaru.

“Na ovom projektu radimo aktivno četiri do pet mjeseci. Uzimajući u obzir činjenicu da oblast turizma treba stalno unaprijeđivati, došla sam na ideju da realiziramo ovaj projekt kojim ćemo ujedno doprinijeti promociji Studija turizma Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru i našeg grada. Također, cilj je napraviti promotivni video koji će se prikazivati na različitim medijima i društvenim mrežama, i na taj način želimo potaknuti mlade ljude da se upišu na Studij turizma, ali i predstaviti svijet u našem gradu i pozvati turiste u Grad Mostar”, istaknula je studentica druge godine Studija turizma Iman Dilberović, inače inicijator ovoga projekta.

Adla Velagić, koordinatorica za odnose s javnošću i komunikacije UWC Mostar izrazila je zadovoljstvo što su dio ovog projekta koji je primjer dobre suradnje i odlične studentske inicijative.

“Uzimajući u obzir sve pozitivne reakcije na tradicionalni događaj u organizaciji Koledža ‘Put oko svijeta za 80 minuta’ koji predstavlja svjetske tradicije i kulture, smatramo da ovaj projekt može značajno doprinijeti promociji Mostara u svijetu, posebno s obzirom da promotivni video planiramo predstaviti i koledžima iz 18 zemalja svijeta”, izjavila je Velagić.

Prezentacija projekta počinje u 14  sati na Starom mostu u Mostaru, priopćeno je iz UWC-a Mostar.

Izvor:FENA

Hercegovka.net

Odgovori