U helikopteru HRZ-a rođena djevojčica: ‘To je bio poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim HV-a‘

Date:

‘Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Kad je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni‘, rekla je satnica Vrhovski

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom hitnog zračnog medicinskog leta s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci, u kasnim noćnim satima 4. rujna 2023., rođena je beba, objavio je danas MORH, piše Jutarnji.hr

Dežurni tim hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su zaprimili poziv za prijevoz trudnice s otoka Raba. Tijekom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica.

Porod djevojčice vodio je medicinski tim Hrvatske vojske, satnica Danijela Vrhovski, doktorica medicine i medicinska sestra časnička namjesnica Maja Herceg kojima je ovo bilo prvo iskustvo poroda u helikopteru.

„Ovo je zaista bilo posebno iskustvo“, rekla je satnica Vrhovski istaknuvši kako je porod protekao u najboljem redu.

„Majka je bila dobrog općeg stanja i sve je prošlo u redu. Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim Hrvatske vojske. Kada je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni“, rekla je te dodala da su beba i mama nakon poroda uspješno zbrinute u riječkoj bolnici.

Izvor:Jutarnji.hr

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...