U Fužinama se sinoć dogodila najromantičnija šetnja kraj jezera: Pogledajte kako je bilo uz čak 400 baklji

Date:

Sudionici su se okupili kod beach bara Čoka, gdje se uz logorsku vatru, dobru glazbu i kuhano vino čekao znak za »start«. Već tu je raspoloženje bilo sjajno, a »potpirivao« ga je oveći krijes koji je, što je vatra jačala, bio sve zanimljiviji, posebno najmlađima

Piše:Marinko Krmpotić

FUŽINE – Već za prvi vikend nove 2023. godine u Fužinama su se pobrinuli za priredbu kojom gostima pružaju mogućnost druženja i zabave. Naime, pred Staru godinu planirana tradicionalna Šetnja pod bakljama morala je zbog nepovoljnih vremenskih prilika biti odgođena. No, u Fužinama nisu željeli odustati od te već poprilično među zaljubljenicima u Fužine prihvaćene priredbe pa su je održali tjedan dana kasnije. I bome je to bio pun pogodak!

Naime, prodano je svih 400 baklji, a budući da je u šetnji prema Vrelu bilo i onih bez baklje, jasno je da je subotnje predvečerje u Fužinama šećući uz jezero provelo više od 500 ljudi! Sudionici su se okupili kod beach bara Čoka, gdje se uz logorsku vatru, dobru glazbu i kuhano vino čekao znak za “start”. Već tu je raspoloženje bilo sjajno, a “potpirivao” ga je oveći krijes koji je, što je vatra jačala, bio sve zanimljiviji, posebno najmlađima. Desetak minuta prije 17 sati Silvija Sobol, direktorica Ureda za turizam Općine Fužine koji djeluje pri KTD-u Fužine, pozvala je sve na paljenje baklji, a zatim se polako šetnicom Hrvatskih branitelja krenulo prema 2,5 km udaljenom Vrelu, gdje se moglo razgledati špilju.

Šetnja pod bakljama bila je dobar uvod u novu turističku godinu, ističe Silvija Sobol te naglašava kako su baš to i željeli ponajprije stoga jer su prošlogodišnji rezultati bili u znaku novih rekorda, konkretnije povećan je broj dana boravka gostiju za gotovo 30 posto u odnosu na 2019. godinu, a ta do sada “magična godina” nadmašena je i po broju noženja. Istina, samo za 0,5 posto. No, rast je rast, rekla nam je Sobol i dodala:

– Po ostvarenom broju noćenja prednjače domaći posjetitelji, a stranih je bilo najviše iz Njemačke i Italije, nešto manje iz Francuske, Austrije i Nizozemske, a zamjetan je dolazak turista s azijatskih tržišta. 54 posto noćenja ostvareno je u objektima u domaćinstvu, apartmanima, kućama za odmor i sobama. U odnosu na 2019. godinu u ovoj vrsti smještajnih kapaciteta broj noćenja je rastao za gotovo 23 posto, što pokazuje da se ulagalo u turizam, kako u vidu povećanja broja smještajnih jedinica, tako i u unapređenju pružanja usluga. Iznimno dobar turistički uspjeh 2022. godine proslavili smo dostojno 31. prosinca na već kultnom ispraćaju stare i Dočeku Nove godine u podne, koji je brojio oko deset tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva – rekla nam je Silvija Sobol.

Šetnji je s cijelom obitelji nazočio i načelnik Općine Fužine David Bregovac, koji je najavio mogućnost da Šetnja pod bakljama bude preseljena baš na prvi vikend siječnja.

– Čini mi se da je bolje da ovo druženje priređujemo prvog vikenda u siječnju. Jer, u onim danima prednovogodišnjeg rasploženja jako je puno različitih priredaba i druženja. Suprotno tome ovog prvog vikenda ne događa se puno toga, a Fužine su još uvijek pune turista kojima se ovo itekako sviđa – rekao je Bregovac.

Izvor:Novi list

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...