U Banja Luci će se graditi hotel visok oko 110 metara

U središtu Banja Luke gradit će se hotel visok 110 metara u kojem će raditi 500 ljudi.

Izgradnjom hotela Palas osim novog izgleda centra grada dobit ćemo i nova radna mjesta, u kojem će biti zaposleno oko 500 ljudi, što je zaista od velikog značaja za naš grad, poručio je ovo gradonačelnik Banja LukeDraško Stanivuković, istaknuvši kako je izgradnja ovog hotela značajan projekat za Banja Luku jer će ponuditi i dodatne smještajne kapacitete.

Stanivuković je rekao da je gradska administracija već vidjela projekt za hotel Palace, ali da će projekt biti prezentiran javnosti od strane investitor, kompanije Zepter, piše BanjaLuka.com.

Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 milijuna KM. Riječ je o izuzetno modernoj i izazovnoj arhitekturi. Primjera radi, na 11. katu će biti veliki balkon, koji će prkositi gravitaciji. To je nešto što do sada nije rađeno na ovim prostorima, rekao je on.

Dodao je kako će upravo hotel Palace biti simbol Banja Luke.

Moram kazati da smo 28. veljače završili projekt rušenja starog dijela hotela. Ukupno imamo pet ponuda, a predstavnici Zeptera analiziraju tko će izvoditi te radove. Nakon toga, očekujemo kranove i novo, najveće gradilište, nakon onog u Parku Mladen Stojanović, kazao je Stanivuković.

Poručio je kako će u izgradnji ovog hotela sudjelovati domaće tvrtke, piše BanjaLuka.com.

U povijesti Republike Srpske nikada takav objekt nije izgrađen. Dao sam sebi riječ kao dijete da ću za svoj narod uraditi ono što nije nitko prije. Jedan dio našeg mentaliteta je takav da sve velike stvari osudimo, ali vrijeme kasnije pokaže da je to sve u redu i da sve to što se radi je ispravno. Odgovara mi što znam da ćemo nakon desetljeća čekanja uraditi kolektor na rijeci Vrbas, hotel Palace, novu sportsku dvoranu, vidikovac na Banj brdu, zaključio je Stanivuković.

Izvor:Banjaluka.com

Hercegovka.net

Odgovori