U Austriji otkriveni toksini u brzim Covid testovima

Prekjučerašnja konferencija za novinare o toksinima otkrivenim u brzim antigenskim testovima izazvala je velike neugodnosti u vladajućoj koaliciji. Predsjednik parlamentarnog odbora za zdravstvo Gerhard Kaniak (FPÖ) vidi hitnu potrebu za akcijom i zahtijeva brze odluke od ministra zdravstva Raucha: on mora narediti službene preglede testova što je prije moguće. Postavlja se pitanje je li crno-zelena federalna vlada bila aljkava kada je trebalo postaviti kriterije kvalitete i odobriti testove.

Rezultati istraživanja brzog testa na antigen Covid-19 imaju ogromnu eksplozivnu snagu – odgovarajuća priopćenja za javnost platforme “Wir EMUs” nalaze se na 1. i 2. mjestu najčitanijih u Austriji.

U dvadeset i četiri sata snimka s press konferencije na kojoj su predstavljeni rezultati laboratorijskih pretraga imala je već 160.000 pregleda na YouTubeu.

Od strane FPÖ-a sada se postavljaju prvi zahtjevi za odgovornost. Budući da postoji konkretna sumnja da javni sektor stavlja na tržište medicinske proizvode koji se čine opasnima po zdravlje i distribuira ih javnim ustanovama poput škola, potrebno je hitno reagirati, smatra Gerhard Kaniak. Škole više ne bi trebale biti prisiljene testirati dok se ne dokaže sigurnost proizvoda.

Izvor:Epoha.com.hr

Odgovori