Tri čovjeka iz Makarske izgradila novu kuću šesteročlanoj obitelji na Banovini

Date:

TROJICA makarskih poduzetnika Mijo Pašalić, Josko Šarić Škaro i Jovica Šegan pokretači su inicijative “Makarska rivijera i prijatelji – Srcem za Petrinju”.

Ova tri humanitarca su šesteročlanoj obitelji Božidara Boltužića iz Jabukovca kod Petrinje obnovili kuću, piše HRT. I zato su dobili priznanje Ponos Hrvatske.

Dvokatnica im uništena u potresu

Boltužići su dobili novi dom nakon što im je stari srušen u razornom potresu. Novu godinu 2021. dočekali su s užasom i gledajući u svoju uništenu dvokatnicu. Početkom rujna su dobri Makarani ovoj obitelji predali novi dom.

“Nakon potresa su došli statičari, a onda su naišli Mijo Pašalić, Škaro i Jovica Šegan i oni su nam rekli da će nam pomoći obnoviti kuću”, kaže za HRT Božidar Boltužić iz Jabukovca.

Drugi dan Nove godine 2021., Josko i Jovica su se uputili u Petrinju. Bili su svjesni da vremena za čekanje nema jer su htjeli pomoći barem jednoj nesretnoj obitelji. Kuća Boltužića bila je potpuno neupotrebljiva, a obitelj nije imala zamjenski smještaj.

“Prikupljali smo dokumentaciju i kad smo imali sve po zakonu o građenju, napravili smo rušenje postojećeg objekta. Ono što je važno istaknuti, htjeli smo da objekt bude u postojećim gabaritima kakvog je obitelj imala i prije, ne napraviti manji objekt”, govori Makaranin Jovica.

Obnova koštala skoro milijun i 400.000 kuna

Kuća velika 230 metara četvornih koštala je gotovo milijun i 400.000 kuna. Inicijativi trojice Makarana pridružilo se čak 75 Makarana.

“Ja ću se unaprijed ispričati ako ne spomenem sve, ali to su od Urlića, Topića… To su sve prijatelji, da nije bilo njih, taj objekt ne bi bio napravljen”, kaže Jovica.

“Što reći – samo da zahvalim svim našim prijateljima, sponzorima koji su dio nas i cijele priče. Mogu vam reći da je ovo velik krug malih ljudi”, govori Josko.

Mijo kaže da su ponosni na to kako je akcija počela i koliko su ljudi okupili oko sebe. “Sve je na kraju lijepo završilo. Nakon osam mjeseci pripreme i gradnje jednostavno jedan veliki ponos”, zaključio je Mijo za HRT.

Izvor:HRT

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...