Tradicionalno okupljanje ljubitelja ljetnih guma

Date:

Danas se na Gorancima pored Mostara održava tradicionalno okupljanje ljubitelja ljetnih guma. Kako saznajemo od bijesnih vlasnika po jedne 4 godine stare zimske gume na pogonskom kotaču gore spomenuti su od ranih jutarnjih sati pohrlili sa svojim vozilima na Gorance kako bi proslavili cjelogodišnje korištenje ljetnih guma zapadanjem u 3cm visoke nanose snijega.
Slavljenici su već na prvim tragovima snijega svojim ljetnim pretektiranim Kendama zauzimali mjesta za cjelodnevni piknik. Oni šaljiviji su se hvalili kako mu je veća šara u žene na čelu nego na gumama rok rok.
Spremniji i ozbiljniji su se pravdali kako su od zimske opreme ubacili punicu naprijed kako bi pritiskla pogonske kotače iako je BMW 1 u pitanju. Prvak dana svakako je bio veseli Zdravko koji kaže da mu je Golf na istim ljetnim gumama već 9 sezona i da su se tek razradile. “Ljeti samo neka zrak drže a zimi ionako ima gurat hoi hoi”, reče nam Zdravko iz obližnjeg grma u koji je prvi skliznuo već u 10 jutros.
Avanturistički vlasnici koji su za sporadične odlaske na ručak u Gorance kupili Reanault Captur bili su šokirani činjenicom da njihov moderni graCki SUV nema pogon na sva 4 kotača “iako je dignut”. (Sporadični vlasnici vozila sa zimskim gumama su proklinjali što je ćaći od ovoga bio dignut.)
Posebno su iznenađeni bili vlasnici tzv. svesezonskih guma koji su morali objasniti promrzlim suprugama kako snijeg ne potpada pod ovo “svesezonske”.
Cijeli događaj su uveseljavali i vlasnici električnih vozila sa dovitljivim šalama policiji…”pusti mene moj ne šlajdra, ubacio sam u jeftinu”.
Zastoj kako kažu će se nastaviti tijekom cijelog dana jer se kasnije očekuje pokušaj dolaska na uštipke ekipe koja je zapela zbog istog razloga na Rujištu. 

Izvor: FB stranica TERS

Hercegovka,net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...