Tradicionalni susret Hercegovine i Posavine

Date:

Sinoć je u Orašju nakon pandemijske stanke, nastavljeno neraskidivo zajedništvo juga i sjevara, Hercegovine i Posavine. Tradicionalni susreti organiziraju se na jesen u Posavini, a u proljeće u Hercegovini, te uvijek naglašavaju neraskidivu povezanost svih ljudi na svim područjima Bosne i Hercegovine.

Izjavu premijera Hercega prenosimo u cijelosti:

” Iskreno sam sretan što je tradicija pobijedila pandemiju i što smo ove godine obnovili naše susrete koji su istinski most između naših regija – Posavine i Hercegovine.

Nakon travanjskoga prijateljevanja u Mostaru, sada nas je ponovno okupila Posavina, naše Orašje, a znam da govorim u ime svojih Hercegovaca kada kažem da se ovdje osjećamo ugodno, više nego dobrodošlo – kao doma.

Uostalom, svi krajevi u kojima stoljećima obitava naš narod i jesu naš dom, naša zemlja, naše podneblje koje prožimaju ista kultura, ista baština i iste vrijednosti na kojima odrastaju naša djeca.

Želim s Vam podijeliti svoje čvrsto uvjerenje kako su Posavina i Hercegovina, uz našu Središnju Bosnu, stupovi na kojima počiva BIH, ali i stupovi na kojima počiva opstojnost Hrvata u ovoj zemlji. Na nama je odgovornost osiguranja opstojnosti i jednakopravnosti hrvatskoga naroda! To možemo samo zajedno, a upravo o toj riječi, u tomu zajedništvu, naša je neupitna snaga koju ćemo, kroz koji tjedan, još jednom potvrditi na izborima koje s razlogom ocjenjuju sudbonosnima.

Neka nam ovi susreti traju, neka nas spajaju i vesele i neka nastave sve snažnije povezati naše krajeve i biti zamašnjakom gospodarskoga, kulturnoga i svakoga drugoga razvitka i napretka naših sredina i našega čovjeka.” – kazao je premijer Herceg

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...