Tomislavgrad subvencionira proljetnu i jesensku sjetvu

Date:

Odlukom Općinskog vijeća Tomislavgrad poljoprivrednicima iz te općine ukupno na raspolaganju ove godine bit će 60.000 maraka za subvencioniranje proljetne i jesenske sjetve.

Pravo na subvenciju proljetne i jesenske sjetve imaju poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom ratarskih i povrtlarskih kultura na području općine Tomislavgrad i koja su upisana u općinski Registar poljoprivrednih gospodarstava i registar klijenata.

Ratarske kulture za koje se ostvaruje subvencija su krušna žita (pšenica i raž), stočna žita (stočni ječam, zob i tritikale) te krmno bilje (silažni kukuruz, stočni grašak i grahorice), dok zasijana površina ratarskih kultura za koju se može ostvariti subvencija, odnosno površina na kojoj se ostvaruje proizvodnja, je minimalno jedan hektar po kulturi.

Subvencionirat će se i sjetva povrtlarskih kultura: luk (bijeli, crveni), mrkva, krumpir i kupus, pod uvjetom da se ta vrste proizvodnje ostvaruje na minimalno 0,4 hektara.

Maksimalni iznos subvencije po poljoprivrednom gospodarstvu iznosi 10 hektara po korisniku.

”Na ovaj način potičemo naše poljoprivrednike da se bave proizvodnjom i jedna smo od rijetkih općina koja je to zadržala i ove godine. Ja se nadam do jeseni da ćemo ova sredstva za poticaje dodatno povećati”, kazao načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić.

Izvor:Rama-Prozor.info

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...