Tko koga laže: je li vrijeme za preispitivanje kompetentnosti rukovodstva sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ

Date:

Dali su im javnu potporu, osigurali izvanrednih 16 milijuna maraka, pozvali poslodavce da im uplate sredstva – i opet je sindikat doveo svoje članstvo pred pogrešna vrata?!

Danas opet ružne scene iz Mostara. Opet sindikat zdravstvenih djelatnika i opet Vlada HNŽ-a. Nekadašnji Đački dom blokiran u podne, u udarnoj špici zatvorena Radićeva ulica – centar grada, nervoza vozača, policajci na raskrsnicama, a sve – na krivoj adresi. Postaje zaista nejasno pa i za veliko pitanje – zašto rukovodstvo narečenog sindikata ustrajava u prosvjedima ispred zgrade županijske vlade kada je već svima, pa i manje obrazovanima od njih, potpuno jasno da su trebali zviždati i galamiti, pa i zatvoriti ulice ispred vrata svog poslodavca?!

Ako se zna da je Federalna Vlada uredbom jasno odredila da ovu potporu, u iznosu do 1080 KM, može isplatiti isključivo poslodavac, zaista treba postaviti pitanje čemu zvižduci i dernjava pred vratima onih koji su prije par tjedana čak i osigurali županijskim bolnicama 13 milijuna KM i domovima zdravlja 3 milijuna KM. I to dodatnih grant isplata, mimo redovitih i svih drugih dotacija zdravstvenim ustanovama kroz proteklih godinu dana.

Čak su i eksplicitno javno pozvali poslodavce da dio tog novca (a treba im možda trećina od tih 16 milijuna) isplate za inflacijsku pomoć svim zdravstvenim djelatnicima. I jučer je glasnogovornik Vlade HNŽ-a javno ponovio stav i premijera i cijele Vlade da su prosvjedi zdravstvenih djelatnika opravdani i da im treba pripasti ono što traže, ali da svoja prava traže na krivom mjestu.

Dali su im javnu potporu, osigurali izvanrednih 16 milijuna maraka, pozvali poslodavce da im uplate sredstva – i opet je sindikat doveo svoje članstvo pred pogrešna vrata?!

Postavlja se pitanje je li u pozadini neka skrivena agenda i je li vrijeme da sindikat progleda i shvati da ovim potezima, a istek godine kao krajnji rok za isplatu koji je postavila Vlada FBiH je na pragu, ne da nisu ostvarili svoja prava nego su potrošili energiju, dane i dragocjeno vrijeme – ni na što!

To bi moglo potegnuti pitanje kompetentnosti onih koji taj sindikat vode, a cijelo to vrijeme pravi poslodavci šute, s onih 16 milijuna koji su legli na račune bolnica i domova zdravlja – od Vlade! Tko je ovdje lud?

Izvor:Bild.ba

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...