Švedska pobjednica Eurovizije

Date:

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom Tattoo pobjednica je ovogodišnje Eurovizije održane u Liverpoolu. Let 3 za Hrvatsku je osvojio 13. mjesto.

Veliko finale Eurosonga donijelo nam je 26 predstavnika različitih zemalja i njihovih pjesama, među kojima je bio i Let 3 s pjesmom “Mama ŠČ!” kao prvi hrvatski izvođači koji su se uspjeli plasirati u posljednjih šest godina u veliku završnicu, a završili su na 13. mjestu.

A pobjedu na Eurosongu 2023. odnijela je predstavnica Švedske Loreen s pjesmom “Tattoo”. Ovo je drugi put da joj je to pošlo za rukom, nakon što je bila najuspješnija i 2012. godine s pjesmom “Euphoria”.

Gledatelje su u finale uveli prošlogodišnji pobjednici, ukrajinski bend Kalush Orchestra sa svojom pjesmom “Stefania” i podigli gledatelje u dvorani na noge, a slijedilo je spektakularno predstavljanje svih sudionika. Kroz program su nas vodili ukrajinska pjevačica Julia Sanina, glumica Hannah Waddingham, pjevačica Alesha Dixon i popularni televizijski voditelj Graham Norton.

Po redu su nastupili predstavnici Austrije, Portugala, Švicarske, Poljske, Srbije, Francuske, Cipra, Španjolske, Švedske, Albanije, Italije, Estonije, Finske, Češke, Australije, Belgije, Armenije, Moldavije, Ukrajine, Norveške, Njemačke, Litve, Izraela, Slovenije, Hrvatske i Velike Britanije.

Izvor:HINA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...