Švedska : Na otočiću dugom 250 metara nalazi se hotel s 10 soba

Date:

Šarmantan hotel po imenu Pater Noster broji tek devet soba s prekrasnim pogledom na more, a idealno je mjesto za sve one koji se žele nakratko izolirati te uživati u miru i tišini.

Otočić Hamneskär je jedan od najvjetrovitijih mjesta u Švedskoj. Smješten je u arhipelagu koji je otprilike pet kilometara udaljen od švedske zapadne obale i prvoga grada Marstranda.

Zbog ograničenosti raspoloživog prostora, izloženosti vjetru, ali i manjka plodnog tla Hamneskär se dugo vremena smatrao neprikladnim za život.

No kada je na njemu sagrađen monumentalni svjetionik Pater Noster 1868. godine kako bi pružio pomoć mornarima u navigaciji kroz uzburkano more, na njemu se počela razvijati malena zajednica.

Svjetioničari i njihove obitelji izgradile su nekoliko kuća te svaki dan živjeli onako kako im je diktiralo more. Kada su valovi bili previsoki da bi brodovima došli do kopna i nabavili hranu, stanovnici su preživljavali jedući sve što im se našlo pri ruci – najčešće rakove i meso tuljana.

Svjetionik je zatvoren 1977. godine te je u potpunosti napušten. Tako je bilo do ljeta 2020. godine kada je grupa lokalnih entuzijasta iznajmila otok od države, preuredila svjetionik i dostupne smještajne jedinice te otvorila zanimljiv hotel, piše Punkufer.

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...