Što kada se porežete? Prva pomoć iz kuhinje koja momentalno zaustavlja krvarenje

Date:

Prva pomoć iz kuhinjske ladice

I dok smo naučeni prvu pomoć potražiti u kupaoni među raznim antisepticima, važno je za znati kako se ona nalazi i u naših kuhinjskim ladicama. Začine najčešće gledamo kao dodatak hrani, rijetko kad zaista stanemo i pomislimo da li neki začin ima ljekovita svojstva. Zamislite scenarij u kojem se porežete s kuhinjskim nožem ili da se iznenadno ozlijedite. Prvi korak bi sigurno bio isprati ranu, nanošenje antiseptika i stavljanje flastera ili gaze preko rane dok krvarenje ne prestane.

Prva pomoć se nalazi i u vašoj kuhinjskoj ladici, aleva paprika. Aleva paprika je mnogima poznatija kao kajenska papričica i riječ je o jednom od najzdravijih prirodnih lijekova i začina koji se koristi širom svijeta! Što je navedena paprika ljuća, to su njena svojstva bolja. Ova prva pomoć iz kuhinje se koristi u narodnoj medicini kao lijek za ublažavanje upala i bolova, a posebno je korisna u regulaciji krvnog tlaka i zaustavljanju krvarenja na vanjskim i unutarnjim ranama.

Prva pomoć za krvarenje

Kako se zaustavlja krvarenje s Aleva paprikom? U slučaju da ste se ozlijedili i da rana krvari, dovoljno je samo staviti malenu količinu praha na ranu i pustiti da djeluje. Prva pomisao vam je sigurno kako peče pošto je riječ o ljutom začinu, no upravo suprotno! Malena količina navedene paprike neće peći na samoj rani, a krvarenje ćete zaustaviti u rekordnom roku! Osim što je najbolja prva pomoć iz kuhinje, aleva paprika također potiče brže zarastanje ožiljaka i minimalizira njihovu pojavu jednom kada se koža zatvori.

Ako imate neki oblik unutarnjih ranica, tada se preporučuje da u čašu vode razmutite žličicu aleva paprike i da ju popijete. Ova prva pomoć iz kuhinjske ladice ne samo da zaustavlja krvarenje, već ima i druge prednosti. Navedena papričica može pridonijeti gubitku viška kilograma, zaštititi naš organizam od prehlade, pomoći u borbi protiv dijabetesa, olakšati bolove i ublažiti artritis, ublažiti simptome psorijaze. Također je korisna za uklanjanje krvnih ugrušaka i sprječavanje njihovog nastanka, kao i liječenju čireva.

Prva pomoć iz našeg doma

Znamo kako je aleva paprika prva pomoć kod krvarenja, no što je s ostalim začinima, da li oni imaju svoju ulogu? Češnjak je zasigurno najstariji lijek koji ima brojna djelovanja. Poznat po svom specifičnom mirisu i okusu, riječ je o biljci koja ima najveću ljekovitost. Redovitom konzumacijom češnjaka možete poboljšati rad srca i krvnih žila, usput smanjujete kolesterol i smanjujete mogućnost nastanka krvnih ugrušaka. Njegova antibakterijska svojstva se bore protiv infekcija, upala i prehlada.

Uz aleva papriku, češnjak je svakako najbolja prva pomoć u našem domu. Važno je naglasiti i začine poput kurkume, đumbira i muškatnog oraščića. Svi navedeni začini imaju određena zdravstvena svojstva koja štite naš organizam i čine ga jačim. Prirodne metode liječenja opet postaju sve zastupljenije, a sve zahvaljujući dostupnosti i jednostavnim metodama liječenja. Danas ćete zapravo sresti i sve veći broj liječnika koji uz određenu terapiju preporučuju i prirodne metode liječenja kako bi pacijent što brže ozdravio.

Izvor:arz.hr

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...