Stižu nove pogodnosti sa Aerodroma Tuzla – Iz Tuzle do Beča za 5 eura

Date:

Od 1. studenog, Međunarodni aerodrom Tuzla ugostit će i RyanAir, jednu od najpoznatijih niskobudžetnih aviokompanija u svijetu. S ovom kompanijom, ali i povratkom linije WizzAira za Eindhoven iz Sarajeva u Tuzlu, Tuzlanski aerodrom bi trebao premašiti ovogodišnji plan od 400 tisuća prevezenih putnika. Ovo je potvrdio i direktor Aerodroma Dževad Halilčević.

– Povratkom linije za Eindhoven, povećanjem broja letova prema dosadašnjim destinacijama i dolaskom RyanAira, mi ćemo sigurno povećati broj putnika i do 20 posto, što je otprilike ravno nivou putnika koji imamo ljeti. Recimo, imat ćemo pet puta tjedno letove za Beč i Memmingen, a četiri puta tjedno za Dortmund, kazao je Halilčević.

Avioni WizzAira sa Tuzlanskog aerodroma lete na 15 destinacija u šest zemlja Europske unije – u Njemačku, Austriju, Dansku, Švedsku i Francusku, s tim da će od 1. studenog, kada na snagu stupa zimski red letenja, biti dodata i destinacija prema Holandiji, pa će broj tjednih letova biti 40. RyanAir će dolaskom na Tuzlanski aerodrom uvesti linije za Arland kod Stockholma, te Memmingen i Beč.

Uprkos činjenici da će iz Tuzle sada letjeti dvije aviokompanije, sa rekordno visokim brojem letova i destinacija, u Aerodromu traže načine da uvedu i nove linije, pogotovo prema Turskoj, odnosno Istanbulu.

– Mi tražimo avioprevoznika i za Istanbul u ovom trenutku, te radimo na tome da se broj prisutnih avioprevoznika poveća. Ljudi žele da lete i u Dusseldorf, u Hamburg, zatim žele Francusku, pogotovo Pariz, pa i Belgiju, a imamo stalne upite i za letove za London i Dublin, tako da vjerujemo da interesa ima dovoljno da ove linije učinimo isplativima, dodaje Halilčević.

Cijene letova prema svim destinacijama su prilično povoljne, ali treba uzeti u obzir činjenicu da se radi o niskobudžetnim kompanijama koje niže cijene nude nauštrb usluga koje imaju samo velike kompanije. Recimo, povratna karta za Memmingen, smješten između Ulma i Münchena, ukoliko letite 4.studenog, a vraćate se 7. srzdenog, iznosi oko 70 KM, dok će povratna karta za Beč, ako polazite 5. studenog, a vraćate se 8. studenog, iznositi 20 KM u osnovnom paketu.

Izvor:boljatuzla.ba

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...