Stanić iz Kreševa preuzeo brandove Pivovarne Laško

Date:

Pivovarna Laško Union prodala je brandove pića Sola i Zala slovenskoj tvrtki Nika Bev iza koje stoji Stanić Beverages u vlasništvu obitelji Stanić iz Kreševa (BiH).

Kako je danas priopćeno iz Pivovare, to će im olakšati fokusiranje na pivarske aktivnosti. Istovremeno su sklopili dugoročni ugovor s Nika Bevom za daljnju distribuciju robnih marki na slovenskom tržištu.

– Naša odluka o prodaji ovih marki proizlazi iz činjenice da gradsko središte Ljubljane ima ograničene mogućnosti za daljnji dugoročni razvoj i rast proizvodnje na trenutnoj lokaciji. Osim toga, naša strategija nalaže fokusiranje na našu temeljnu pivarsku djelatnost i smanjenje naše složenosti – rekao je Zoollis Mina, predsjednik Uprave Pivovarne Laško Union, prenosi BiznisInfo.ba.

Kako je dodala tvrtka, ukidanjem ova dva brenda pojednostavit će svoje poslovanje, što će im omogućiti da se snažnije usredotoče na osiguranje održivog rasta pivarstva i distribucije.

Ugovor uključuje prijeenos robnih marki, licencnu proizvodnju proizvoda oba brenda i distribuciju proizvoda od strane pivovare. Završetak transakcije uslijedit će nakon ispunjenja uvjeta. Kupoprodajna cijena nije priopćena.

– Obitelj Stanić je lider u distribuciji negaziranih bezalkoholnih pića u Adria regiji i naš je partner već nekoliko godina. Predani su dugoročnom razvoju oba brenda osiguravajući kontinuiranu izvrsnu kvalitetu proizvoda za kupce i potrošače – naglasio je Mina.

U Pivovarni Laško Union, koja je u vlasništvu nizozemskog Heinekena, prema Mini, ostaju povezani s brandovima, jer će i dalje biti odgovorni za njihovu distribuciju u Sloveniji.

Proizvodnja proizvoda Sole i Zala, uključujući sve popratne funkcije, nastavit će se u Ljubljani najmanje do kraja rujna ove godine. Nije poznata sudbina uposlenika koji su vezani za spomenuti brnd.

Zagrebačka tvrtke Stanić Beverages u vlasništvu je Svjetlana Stanića iz Bosne i Hercegovine. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja voćnih sokova pod robnom markom Juicy koju je Stanić prije desetak godina preuzeo od hrvatske Jamnice.

Izvor:Biznisinfo.ba

Share post:

More like this
Related

Recept za medenjake koji se tope u ustima

Medenjaci s čokoladom Medenjaci s čokoladom prava su poslastica jer ne...

Cijene voća dostigle su cijenu mesa: Je li zdrava hrana privilegija bogatih?

Cijene voća i povrća znatno su porasle u odnosu...

Promovirana knjiga ‘Mala medicina’ autorice dr.Darije Ostojić

U Galeriju kraljice Katarine Kosača sinoć je promovirana knjiga...

HNS pozvao hrvatske navijače u Berlinu na okupljanje. Pogledajte detalje

Hrvatska nogometna reprezentacija iz svoje baze u Neuruppinu stigla...