Split : Žena uzela stvar u svoje ruke i regulirala promet

Hitna ne može proći, pa ovo je nevjerojatno, život je nekome u pitanju’ komentirala je žena koja je sve snimila.

Osim na autocestama, zadnji srpanjski vikend donio je prometni kolaps i u gradovima.   U Zvonimirovoj ulici u Splitu  kolona je kilometarska i čeka se jako dugo, piše Dalmacija Danas, a kolika je gužva najbolje pokazuje da se ni hitna nije mogla probiti, sve dok jedna žena izašla i počela regulirati promet, i tu već u subotu u devet ujutro.

“Život mi se okrenuo. Hitna ne može proći, pa ovo je nevjerojatno, život je nekome u pitanju”, kazala je čitateljica koja je snimila prolazak vozila hitne kroz Zvonimirovu.

Prema novom zakonu, koji je stupio svega nekoliko sati prije ovog incidenta, za sve vozače koji ne ustupe mjesto vozilima hitnih službi predviđena je kazna od 500 kuna. Pravilo prema kojem se sklanjaju vozila najlakše je zapamiti kao pravilo desne ruke.  U prometnici s dvije trake, oni iz lijeve se sklanaju u lijevo, a oni iz desne u desno. U prometnicama s tri traka, samo krajnja lijeva se sklanja ulijevo, dok preostale udesno ( poput palca koji se odvaja od ostalih prstiju). No za tako nešto ovdje, čini se nije bilo mjesta, osobito jer je na cesti bio i autobus.

Žena uzela stvar u svoje ruke

Ipak, jedna ženska osoba na kraju je spasila stvar. ‘Izletjela’ je iz svog vozila te je regulirala promet, odnosno nagovarala je vozače da razmaknu svoja vozila u lijevu i desnu stranu kako bi vozilo hitne moglo proći.

Izvor:Dalmacija Danas

Odgovori