Španjolski grad zabranit će isticanje LGBT zastave na javnim zgradama

Date:

Grad na istoku Španjolske sa 6 tisuća stanovnika zabranit će isticanje dugine zastave LGBT zajednice na javnim zgradama, nakon što je na vlast u tom gradu poslije nedavnim lokalnih izbora došao krajnje desni Vox.

Vox je osvojio najviše glasova u Naqueri, smještenoj 30 kilometara sjeverno od Valencije, ali je lokalni čelnik stranke Ivan Exposito morao sklopiti sporazum s konzervativnom Narodnom strankom (PP) kako bi postao gradonačelnik jer stranka nije imala natpolovičnu većinu u gradskoj skupštini.

Sporazum između dviju stranaka, objavljen na Voxovoj lokalnoj Facebook stranici u ponedjeljak, predviđa dogovor o nizu politika koje bi vlast trebala provoditi u četverogodišnjem mandatu.

Petnaesta točka sporazuma je zabrana isticanja LGBT zastave na javnim zgradama.

Sporazum sadrži i obećanje o smanjenju poreza i birokracije, zamrzavanje sredstava za separatističke ili pro-katalonske organizacije te preimenovanje kampanja protiv “rodno uvjetovanog nasilja” u “kampanje protiv svakog nasilja”.

Prijevremeni parlamentarni izbori održat će se u Španjolskoj 23. srpnja, a sporazum između PP-a i Voxa u Naqueri, kao i slični dogovori u drugim gradovima diljem zemlje, ukazuju na zaokret udesno najveće konzervativne stranke PP u pitanjima poput LGBT prava, feminizma, migracija ili regionalizma, koja su dio “kulturnog rata”, a u fokusu su Voxa.

Socijalistička stranka, koja je bila drugoplasirana na lokalnim izborima u Naqueri, prosvjedovala je protiv zabrane objavom zastave duginih boja na svom Twitteru te je pozvala stanovnike da izvjese tu zastavu na svojim prozorima, balkonima ili terasama.

Izvor:HINA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...