Skupština HNŽ-a prihvatila Nacrt zakona o socijalnoj skrbi

Na sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije danas je usvojen Zaključak kojim se prihvaća Nacrt Zakona o socijalnoj skrbi, kao dobra osnova za izradu Prijedloga Zakona.

Razlog za izradu Zakona o socijalnoj skrbi nalazi se u obvezi realiziranja Zaključka Skupštine HNŽ-a kojim su zaduženi Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi i Vlada HNŽ-a za izradu novog Zakona o socijalnoj skrbi, priopćeno je iz Stručne službe Skupštine HNŽ-a.

Primjedbe i prijedlozi na Nacrt Zakona koji su izneseni na sjednici Skupštine bit će dostavljeni Vladi HNŽ-a na razmatranje, a zastupnicima je ostavljen rok od 15 dana da se u pisanom obliku dostave dodatne primjedbe i prijedloge.

Također, Skupština je dala pozitivno Mišljenje na Nacrt Zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u FBiH.

Na današnjoj sjednici još je usvojena Odluka o usvajanju Izvješća Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o izvršenju sankcija u HNŽ-u iz članka 1. Zakona o izvršenju sankcija u HNŽ-u za 2021. godinu te Odluka o usvajanju Informacije o realizaciji potpisanih ugovora o koncesijama iz oblasti vodoprivrede zaključno sa 31. prosincem 2022. godine, dodaje se u priopćenju.

Izvor:Fena

Hercegovka.net

Odgovori