Škole u HNŽ zapošljavaju više od 400 djelatnika

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Iako je skoro pa sami kraj ove školske godine, osnovne i srednje škole u Hercegovačko-neretvanskoj županiji raspisale su natječaj za zapošljavanje 413 djelatnika.
Većina ovih pozicija je na određeno vrijeme, odnosno do 15. srpnja ove godine.

Škole u Hercegovačko-neretvanskoj županiji otvorile su natječaj za popunjavanje 369 pozicija na određeno vrijeme, do 15. srpnja i 44 pozicije za neodređeno.

Traži se sve, od nastavnika hrvatskog, matematike, fizike, kemije do čistačica i domara.

Najviše otvorenih pozicija je u Srednjoj školi Stolac čak 38, a prate je Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca s otvorenih 27 mjesta te Muzička škola I. i II. stupnja Mostar i Gimnaziji Mostar s 24 otvorene pozicije.

Ovakva praksa zapošljavanja nastavnog osoblja za vrijeme trajanja školske godine provodi se u ovoj županiji već godinama.

Kako je kazao za Bljesak.info Goran Miličević, predstavnik sindikata učitelja HNŽ radi se o djelatnicima koji već rade, ali stalno na neodređeno, a Ministarstvo prosvjete ovu praksu provodi na ovaj način kako bi se zaštitili od tehnološkog viška jer je djece svake godine sve manje.

Godinama tražimo od Ministarstva da na neodređeno zaposle one djelatnike koji su više od pet godina u ovakvom položaju. To su djelatnici koji pri završetku školske godine ponovno idu na biro i svoje odmore provode u prikupljanju papira za prijavljivanje na natječaj za novu školsku godinu, kazao je Miličević.

Izvor:Bljesak info

Hercegovka.net

Odgovori