Sjajni Filip Hrgović nokautirao Australca u posljednjoj rundi i odnio pobjedu u borbi karijere!

Date:

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović u posljednjoj je rundi nokautirao Demseyja McKeana, te iako je bio bolji cijeli meč, McKean je ipak izdržavao njegove udarce. Stalno je tražio klinč kojim je radio pasivnu borbu, ali ‘‘El Animal‘‘ je dočekao svoj trenutak!

Hrvatski teškaš Filip Hrgović u svom je 16. nastupu u profesionalnoj boksačkoj karijeri ostvario je i 16. pobjedu, on je u Londonu tehničkim nokautom u 12. rundi svladao Australca Demseya McKeana.

Hrgović je dominirao prvom polovicom borbe da bi se u drugoj polovici orijentirao na čuvanje stečene prednosti. U nekoliko je navrata 31-godišnji Zagrepčanin ima svog godinu dana starijeg suparnika na konopcima, ali McKean se uspijevao održati na nogama hvatanjem u klinč.

No, početkom posljednje, 12. runde Hrgović je vezao nekoliko snažnih udaraca, a nakon razornog desnog krošea sudac u ringu je odlučio prekinuti dvoboj.

Od 16 pobjeda u dosadašnjoj karijeri Hrgović je 13 ostvario nokautom, a ova pobjeda bi mu trebala osigurati dvoboj za naslov svjetskog prvaka po verziji IBF protiv pobjednika dvoboja između aktualnog prvaka Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Daniela Duboisa koji će se održati 26. kolovoza.

RUNDA 12:

Posljednju rundu ide na sve ili ništa, pogodio je Filipa ali nije ozbiljnije uzdrmao našeg boksača. Hrgović pogađa, sudac broji, ali sudac je prekinuo meč! Hrgović je nokautirao McKeana! – javlja Fightsite.hr

RUNDA 11:

Filip desnim krošeom pogađa McKeana kojem su koljena klecnula, ali Australac je ostao na nogama! Naravno, odmah je išao u klinč, ali ovog se puta brzo razdvojio jer je bio svjestan da mu za pobjedu treba prekid. Stišće McKean, pogađa dobar aperkat, no Filip kontrira. Klinč je opet obilježio rundu, sudac ih je opet nekoliko puta razdvajao.

RUNDA 10:

Prepustio je Filip McKeanu centar ringa, ali ubrzo se vratio sjajnim kontrama kije su borbu dovele u centar. McKean opet u klinču, ovo uistinu izgleda sramotno. Čvrst je Australac jer je primio, barem za sada, sve što Filip baca. Dobro je McKean eskivirao Filipove udarce, ali osjeća se da su obojica već umorni i da je tempo nešto niži. Filip pogađa dobro, McKean hvata klinč iz kojeg se teško izvući.

RUNDA 9:

Agresivno je Filip krenuo sa zvukom zvona, ali ipak je ubacio u brzinu niže kako je runda odmicala. McKean je po starom običaju tražio klinč, do dobrim desnim direktom je Filip jako dobro pogodio Australca. Za sada ga nije uzdrmao, a McKean je odličnim kretnjama glavom eskivirao daljnje udarce. Sudac McKeana ponovno upozorava, ali bod mu nije oduzeo. Pogodio je dobar lijevi kroše McKean, ali Filip nastavlja raditi te je uzdrmao McKeana!

RUNDA 8:

Napao je Hrgović lijevim krošeom, no McKean opet traži klinč i opet borbu dovodi do pasive. Hrgović je kontrirao McKeanove pokušaje, a Filip je centar ringa dao McKeanu koji je počeo raditi dosta ozbiljnije. Djeluju pomalo umorno, a klinč je nešto u čemu su proveli većinu ove runde. Publika je zviždala, ali McKean ne želi pustiti taj klinč.

RUNDA 7:

Prednjim direktom je McKean opet otvorio rundu, a 1-2 kombinacijom je pokušavao ugroziti Filipa. Pritiskao je McKean te opet inicirao klinč, ali Hrgović ga je okrenuo i nastavio borbu. Filip se svim silama borio da izađe iz tog klinča, a sudac je obojici dao opomenu iako je McKean taj koji je to stalno tražio! Filip je u maloj krizi, no sudac ih opet razdvaja i seli borbu na centar ringa.

RUNDA 6:

McKean je otvorio opet nešto agresivnije, no Filipa to nije previše impresioniralo te je nastavio svojim tempom. Dobar desni kroše iz klinča je pogodio no nije uzdrmao Australca, no kako je runda odmicala, McKean je izgledao sve lošije ali se ipak uspijevao nekako obraniti od Filipovih udaraca. McKean je stalno inicirao taj klinč.

RUNDA 5:

Filip je nastavio raditi dugim direktima, ali je McKean njega dosta dobro pogodio te je taj udarac Filip jako osjetio. Filip se probudio, počeo je bacati snažne krošee te je McKean malo stao. Australac je inicirao klinč, ali Filip se brzo razdvojio te nastavio pogađati direktom u tijelo. McKean je ponovno ulazio u klinč, ali Filip je dobro desnim direktom uzdrmao McKeana!

RUNDA 4:

Hrgović je nekoliko puta uzdrmao McKeana, ponovno je bio taj koji kontrolira tempo i dominira McKeana!

RUNDA 3:

Odmah je McKean ušao u klinč, a ponovo je agresivno otvorio rundu, ali dobrim desnim krošeom ga je Filip pogodio. Filip je bio taj koji kontrolira meč i nameće svoj tempo borbe, a pogodio je i nekoliko kratkih krošea

RUNDA 2:

Dugim direktom je Filip otvorio rundu, a prijetio je i prednjim krošeom te ga je McKean pokušao kontrirati. Izgledao je Filip brži od protivnika, no McKean je pogodio poneki dobar udarac te je djelovao mrvicu agresivnije. McKean je mahao, ali i ulazio u klinč kad bi osjetio prijetnju. Oprezan je bio Hrgović i dobrim krošeom je zakačio McKeana. Filipovi udarci su bili konkretniji te ih je Australac itekako osjećao.

RUNDA 1:

Otvorio je McKean agresivno prvu rundu, a Filip je napadao lijevim krošeom kojeg je McKean dobro eskivirao. Radili su boksači prednjim direktima i ispitivali snage, McKean je pokušavao direktima u tijelo ispuhati Filipa. Hrgović je počeo pritiskati McKeana i tjerao ga je da se bori sa zadnje noge. McKean je inicirao klinč, osjetio je Hrgovićevu snagu.

Izvor:Ramski Vjesnik

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...