Široki Brijeg: Okrugli stol o promociji franjevačke baštine kroz kulturnu rutu ‘Franciscana‘

Date:

Okrugli stol pod nazivom “Očuvanje i promocija franjevačke materijalne i nematerijalne kulturno-povijesne baštine kroz razvoj i promociju kulturne rute ‘Franciscana‘‘‘ održat će se 19. listopada s početkom u 12 sati u galerijskom prostoru Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu.

Okrugli stol ima za cilj aktualizirati temu materijalne i nematerijalne kulturno povijesne baštine koja je povezana s djelovanjem franjevaca u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori tijekom proteklih stoljeća. Bit će to prilika za razmjenu mišljenja i iskustava s istaknutim stručnjacima, povjesničarima, te predstavnicima javnih institucija odgovornih za očuvanje i promociju kulturne baštine u ovim regijama, priopćeno je iz Ureda Vlade za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke.

Jedna od ključnih tema na panelu je nužnost i važnost očuvanja i promocije franjevačke kulturne povijesne baštine kroz razvoj i promociju kulturne rute‘‘ Franciscana‘‘, koja uvezuje franjevačke samostane i svetišta i s njima povezane kulturne institucije kao što su muzeji, galerije i knjižnice.

Inače, okrugli stol održat će se  u okviru 3. Međunarodne znanstveno-stručne konferencije ‘‘Digitalizacija, arhiviranje, očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine‘‘, u organizaciji Ureda za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s Razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, a u sklopu projekta Kulturna ruta ‘‘Franciscana‘‘, kojeg financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske kroz program prekogranične suradnje Hrvatska-BiH, prenosi FENA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Recept za medenjake koji se tope u ustima

Medenjaci s čokoladom Medenjaci s čokoladom prava su poslastica jer ne...

Cijene voća dostigle su cijenu mesa: Je li zdrava hrana privilegija bogatih?

Cijene voća i povrća znatno su porasle u odnosu...

Promovirana knjiga ‘Mala medicina’ autorice dr.Darije Ostojić

U Galeriju kraljice Katarine Kosača sinoć je promovirana knjiga...

HNS pozvao hrvatske navijače u Berlinu na okupljanje. Pogledajte detalje

Hrvatska nogometna reprezentacija iz svoje baze u Neuruppinu stigla...