Seminar tajlandskog boksa u Mostaru: Dolazi legenda muay thaija Sak Kaoponlek

Date:

Četverodnevni međunarodni seminar tajlandskog boksa bit će održan u Mostaru u sali Sportskog društva Reflex od 14. do 17. rujna 2023. godine u organizaciji Saveza tajlandskog boksa BiH i Muay thai kluba Reflex Mostar.

Izvršni organizator i trener u klubu Reflex Mostar Enko Alić kazao je kako će se po prvi put u Bosni i Hercegovini održati službeni međunarodni seminar, a sve certifikate verificirat će Savez tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine.

Prva dva dana, 14. i 15. rujna, održat će se seminar za suce, i to za glavnog suca te za bodovne suce. Svi suci bit će verificirani od Saveza tajlandskog boksa BiH. Voditelj seminara za suce je proslavljeni sudac borilačkih sportova Miljenko Kutleša, priopćili su organizatori.

Drugi dio seminara, 16. i 17. rujna, namijenjen je borcima, koji će imati priliku učiti od jednog od najboljih boraca tajlandskog boksa u svijetu.

“Ovo je povijesni trenutak, prvi seminar ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Radi toga u Mostar dovodimo legendu ovog sporta, šesterostrukog prvaka svijeta i legendu muay thai sporta u svijetu Saka Kaoponleka, koji će biti voditelj seminara za borce i trenere. Kaoponlek u svojoj karijeri ima 340 pobjeda u 380 borbi, od kojih je 180 završio nokautom”, izjavio je predsjednik Saveza tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine Ante Šimović.

Dodao je kako je nakon učlanjenja u Olimpijski komitet BiH sljedeći cilj Saveza tajlandskog boksa BiH učlanjenje u svjetsku muay thai organizaciju IFMA sa sjedištem u Bangkoku.

“Vjerujem da će Tajlanđanin obaviti odličan posao u edukaciji naših boraca i trenera, te da će to biti veliki početak masovnosti ovog sporta, što on već odavno zaslužuje. Očekujemo punu podršku pravnih subjekata na svim nivoima i instancama kako bi mogli ispoštovati zahtjevnu organizaciju ovako velikog projekta”, poručio je Šimović.

Izvor:FENA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Recept za medenjake koji se tope u ustima

Medenjaci s čokoladom Medenjaci s čokoladom prava su poslastica jer ne...

Cijene voća dostigle su cijenu mesa: Je li zdrava hrana privilegija bogatih?

Cijene voća i povrća znatno su porasle u odnosu...

Promovirana knjiga ‘Mala medicina’ autorice dr.Darije Ostojić

U Galeriju kraljice Katarine Kosača sinoć je promovirana knjiga...

HNS pozvao hrvatske navijače u Berlinu na okupljanje. Pogledajte detalje

Hrvatska nogometna reprezentacija iz svoje baze u Neuruppinu stigla...