Sajam narcisa: Jedinstven način pretstavljanja Svijetu mirisnih sirovina iz Hercegovine

Hercegovina je jedinstvena i po mnogočemu poznata u svijetu. Toj paleti posebnosti dodajemo i Sajam narcisa koji po prvi puta u svijetu okuplja prirodne parfemijere na jednom mjestu i to u Hercegovini, točnije na Blidinju.

“Krivac” za ovaj poseban događaj je vrijedna Hercegovka Nada Šarić iz Rakitna, koju mnogi zovu “kraljicom bilja”.

Sajam narcisa je kolonija prirodne parfermistike sa ciljem okupljanja prirodnih parfemijera regije i svijeta.

Na koloniji bi parfemijeri ponijeli svoje palete, a bili bi pripremljeni materijali za rad (šnjof bar) sa područja Blidinja. Svaki sudionik bi ostavio uzorak parfema za idući festival.

Izradu parfema nadgleda i vodi Slobodanka Poštić.

Sajam narcisa nam uz koloniju prirodne parfemistike, koju vodi Slobodanka Poštić na Danu otvorenih vrata, 27.svibnja od 15:00 – 18:00 sati, svima koji dođu na Blidinje pretstavit će izložbu prirodnih parfema “Mirisni potpisi”. Posjetitelji će moći vidjeti od destilacija sanitarne sječe do izrade uljnih parfema. .Jedinstvena mogućnost da vidimo kako nastaju parfemi i osjetimo  bogatstvo mirisnih sirovina iz  Hercegovine.

Radujemo se ovoj hvale vrijednoj manifestaciji koja promovira Hercegovinu u svijetu, a ekipa našega portala će boraviti sve dane Sajma na Blidinju, te vam kroz video priloge približiti ovu jednistvenu čaroliju izrade parfema.

Hercegovka.net

Odgovori