Rižina voda za kosu – vratite sjaj i čvrstoću svojoj kosi

Zašto je dobra rižina voda za kosu

Rižina voda za kosu je tajna za čvrstu i zdravu jer njezini sastojci imaju čudotvorno djelovanje na vlasi zbog kojeg će vaša kosa izgledati kao iz snova. Rižinu je vodu vrlo jednostavno pripremiti, a njezin učinak na tijelo čovjeka u cjelini je blagotvoran i njegujući, ne samo za kosu.

Rižina voda ima svojstva koje uvelike pomažu u njegovanju kose, ali i kože lica i tijela i utječu na posljedice starenja kože. Rižina voda pomaže u otklanjanju staračkih pjega, također u njegovanju i otklanjanju akni. Pomaže u vraćanju sjaja koži i omogućava cijeljenje oštećene i suhe kože i kose.

Potrudite se da već danas pripremiti rižinu vodu koja će postati dio vaše dnevne njege kose. Ukoliko imate kosu koja je beživotna i suha uz njegu rižinom vodom postat će glatka i sjajna. Ukoliko je vaša kosa valovita i kovrčava, takvu kosu češljate samo prije pranja, stoga je sklona petljanju. Rižina voda za kosu je pravo rješenje za vašu kovrčavu kosu jer će joj dati potrebnu mekoću svojim prirodnim djelovanjem.

Rižina voda za kosu i kako ju napraviti

Rižina voda za kosu je jedan od prirodnih načina njegovanja kose koji će vašoj kosi dati prekrasan sjaj, mekoću i izgled. Sama priprema vrlo je jednostavna i u odnosu na kozmetičke preparate na tržištu vrlo je jeftino rješenje za njegu kose. Sa tretmanom njege možete započeti odmah nakon što pripremite rižinu vodu.

U posudu stavite rižu i za to možete koristiti bilo koju vrstu riže jer učinak će biti isti neovisno o vrsti riže. Rižu dobro isperite i procijedite. Nakon toga dodajte duplu količinu vode u odnosu na količinu riže. Sve zajedno ostavite da odstoji 24 sata, međutim rižina voda može stajati i samo sat vremena ili par sati da biste je mogli koristiti.

Nakon što je riža odstajala u vodi procijedite vodu u posebnu posudu što će vam koristiti za kosu, a rižu možete kasnije iskoristiti za kuhanje nekog ukusnog obroka. S obzirom da riža ima blagotvorno djelovanje na probavu bit će vam korisna i konzumacija riže za vaše cjelokupno zdravlje. Škrob iz zrna riže je glavni sastojak koji će dati sjaj kosi. Rižina voda za kosu ukoliko se redovito koristi vratit će čvrstoću kose, poticati rast kose, njegovati tjeme i posebno povoljno utjecati na mladu kosu koja tek raste.

Kako se koristi rižina voda za kosu

Rižina voda za kosu je jednostavna za korištenje i neće puno utjecati na vašu rutinu pranja i njege kose. Kao i inače operite kosu šamponom koji koristite i dobro isperite. Uzmite vodu u kojoj se namakala riža i umasirajte je u kosu i svoje vlasište, te tako ostavite da stoji dvadesetak minuta do sat vremena. Ukoliko vam je hladno za glavu možete kosu omotati ručnikom, ako je i tad prehladno ne morate čitavih sat vremena držati kosu mokrom.

Rižina voda za kosu može se držati u frižideru ukoliko ste pripremili veću količinu, ali i možete pripremiti samo onoliko koliko vam je potrebno za jednokratnu upotrebu. Nakon što je rižina voda odstajala na vašoj kosi potrebno ju je temeljito isprati. Regenerator vam nije potreban jer je rižina voda prirodan regenerator kosi. Kosu nakon ispiranja osušite ili prirodnim putem ili sušilom za kosu.

Pripremljenu rižinu vodu nije dobro pripremati i čuvati u velikim količinama jer iako je u frižideru može se usmrdjeti. Stoga je uvijek najbolje pripremiti svježu prije nanošenja u količini koja vam je potrebna za jedno nanošenje ovisno o dužini vaše kose. Već nakon samo dva tretmana rižinom vodom primijetit ćete sjajne rezultate i iznenaditi se koliko je vaša kosa obnovljena.

Izvor:Arz.hr

Hercegovka.net

Odgovori