Riješite se mirisa cigarete u tren oka. 5 brzih načina kako ukloniti dim iz prostorije i odjeće

Date:

Cigareta i njen neugodan miris kako ga se riješiti

Začudili biste se kad bismo vam rekli da i pušačima smeta miris ustajalog dima u prostorijama, u autu, na odjeći. Da, istina je, jednako kao i nepušačima i pušačima smeta miris ustajalog dima na odjeći i u prostorijama. Čak iako pušači uvode pravila u svom domu ili automobili da nema pušenja u zatvorenom prostoru ipak na svojoj odjeći i kosi donose miris ustajalog dima koji nepušači odmah primijete.

Imali ste goste, neku zabavu u svom domu i dopustili ste da se cigareta zapali u vašem nepušačkom domu danima ćete osjećati neugodne mirise popušenih cigareta. No ne trebate se zabrinjavati jer uz obično otvaranje prozora i vrata kako biste propuhom istjerali nelagodne mirise pušenja iz svog doma, postoje i trikovi kojima se možete koristiti.

I naše su bake imale trikove kojima se miris nikotina brzo i jednostavno otklanjao iz zatvorenih prostorija i sa odjeće, pitajte ih i usporedite sa savjetima koje ćemo vam mi dati.

Recepti naših baka za uklanjanje mirisa cigareta

Recepti naših baka za uklanjanje mirisa cigareta iz zatvorenih prostorija ili sa odjeće su doista djelotvorni. U doba kada nije bilo kemijskih čistionica i kemijskih sredstva upotrebljavala su se sredstva i namirnice koje su bile dostupne u svakom domaćinstvu.

Naše su bake koristile ocat za uklanjanje nelagodnih mirisa nikotina na način da su napunile posudice sa octom i ostavile u prostoriji, no moguće je čak i ocat skuhati i ostaviti ga da vruć isparava na zraku. Možete i natopiti ručnik u ocat te ga staviti na radijator ili jednostavno mahati ručnikom po prostoriji.

Jabuke su postojale i u doba mladosti naših baka, pa su naše bake koristile na vrlo jednostavan način, prepolovljenu jabuku su ostavile da izvuče miris dima cigareta iz prostorije. Aktivni ugljen, drveni ugljen je također sredstvo pomoću kojeg se izvlači neugodan miris nikotina iz prostorija. Dovoljno ga je postaviti u zdjelice u prostoriji i ugljen će izvući nelagodan miris. Ako se miris nikotina zavukao u tapecirani namještaj utrljajte sodu bikarbonu i ostavite da djeluje preko noći, naravno kućnim ljubimcima onemogućite pristup dok sljedeći dan ne usišete tapecirani namještaj u koji ste utrljali sodu bikarbonu.

Moderniji način uklanjanja dima cigareta

Kako biste uklonili mirise dima cigarete možete se poslužiti i parnim čistačem za namještaj i prostorije prema uputstvima parnog čistača. Parni čistači su i namijenjeni da dubinski očiste vaše prostorije i zrak u vašim prostorijama.

Postoji i jednostavan trik sa mačjim pijeskom, naročito djeluje onaj parfumirani koji uklanja i miris mačje mokraće koja je izrazito intenzivna, pa će biti dovoljno da u pepeljaru stresete malo mačjeg pijeska. Možda ste i čuli za trik sa parfemom? Hladnu žarulju pošpricajte sa vrlo malo parfema pa kad uključite žarulju od topline će se miris parfema širiti vašom sobom i nadjačati nelagodan miris cigareta.

Odjeću možete ukoliko nije još za pranje staviti u vrećicu sa mirisnim vrećicama koje inače koristite za ormare ili omekšivač u obliku maramica preko noći, te će ujutro imati svjež miris kao da ste odjeću upravo oprali. Talog od kave još je jedna stari recept za uklanjanje dima od cigareta, pa ga možete ostaviti u posudici na vrhu ormara te će danima uklanjati nelagodan miris dima. Neki ljudi primjenjuju špricanje zidova amonijakom no ukoliko u svom domu imate stariju osobu, djecu ili osobe koje boluju od nekih kroničnih bolesti, radije primijenite druge metode koje smo vam preporučili.

Izvor:Arz.hr

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...