Radan start u 2023. godinu mostarskog Taekwondo kluba Cro Star

Mostarski Taekwondo klub Cro Star započeo je sezonu s mnoštvom aktivnosti.

Treneri kluba Klaudia Marić, Boris Knezović i Teo Jergović uspješno su stekli trenerske licence za 2023. godinu. Trenerski seminar se održao u Sarajevu u organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine. Predavanja su održali: Renata Crkvenac (sudačka pravila), prof. dr. Safet Kapo (model planiranja i programiranja uspješnosti u taekwondou), dr. Danijel Bursać (parataekwondo), mr. sci. Edin Krupalija (primjena suhe punkcije u sportu), a praktični dio je vodio Viktor Romančuk. Teoretski i praktični dio su se održali u hotelu Hollywood.

Nakon trenerskog seminara u Sarajevu se održalo i polaganje za crne pojaseve pred ispitivačkom komisijom Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine. Iz mostarskog Cro Stara za crni pojas je uspješno položio Antonio Rezo. Ispitivačka komisija saveza ispitivala je ručne i nožne tehnike, atraktivne leteće tehnike svojstvene taekwondou, forme, sparing, samoobranu i razbijanje dasaka.

„Antonio Rezo je bio odličan u svim segmentima polaganja te je zasluženo položio za crni pojas 1. Dan. Antonio je aktualni državni prvak koji je pozvan i na okupljanja Taekwondo reprezentacije BiH.“ rekla je trenerica Klaudia Marić.

Nakon pomenutih događanja u Sarajevu, treneri Cro Stara su u četvrtak organizirali predavanje o zdravoj prehrani. Predavač je bila Nevena Pandža koja je objasnila najvažnije stavke u zdravoj prehrani djece općenito a potom je dala vrlo korisne savjete o zdravoj prehrani sportaša, što jesti kad se putuje na turnir ili dok turnir traje. Izdvojila je hranu i pića koja nisu poželjna za djecu.

„Predavanje o zdravoj prehrani smo organizirali u dvorani našeg kluba. Od srca se zahvaljujemo Neveni Pandža koja nam je dala mnoštvo savjeta, prijedloge za užinu u školi, objasnila nam je koja hrana će djeci dati dovoljno energije za vrijeme treninga i turnira te kako se hraniti kad se mora održavati kilaža za vaganje na turniru. Ovom predavanju je nazočilo oko 55 roditelja i djece. Jako mi je drago da su djeca pozorno slušala ali su imala i zanimljiva pitanja.“ dodala je trenerica kluba Klaudia Marić.

Ekipa Cro Stara nastavlja s pripremama a uskoro kreću i turniri.

Izvor:Dnevni list

Hercegovka.net

Odgovori