Prirodna maska za kosu

Prirodna maska za kosu i njena važnost

Prirodna maska za kosu na bazi prirodnih preparata je odličan način oporavka kose. Prirodnom maskom možete vrati kosi sjaj, zacijeliti oštećenja, smanjiti masnoću vlasišta, ukloniti beživotnost kose, postići veću hidratizaciju kose. Ovisi kakav tip je vaša kosa suha masna ili mješovita, možete odabrati masku prema namjeni koja je potrebna vašoj kosi i vlasištu. Prirodna maska za kosu je odličan izbor jer njen učinak na kosu može biti odličan, pa čak i bolji od kupovnih preparata.

Kupovne maske za kosu obično uz korisne sastojke imaju i štetne kao što su paraben ili silikon, uz to što imaju i pretjeranu cijenu na tržištu. Prirodne maske za kosu će oporaviti vašu kosu od suhoće, od loših utjecaja kupovnih preparata, oštećenja od korištenja pegla za kosu ili figara za stiliziranje kose. Kod prirodnih maski uz tip vaše kose možete napraviti odabir zavisno da li je vaša kosa valovita, frčkava ili ravna.

Prirodne se maske mogu napraviti brzo i lako kod kuće sa samo par sastojaka koji nisu skupi. Priprema i sama primjena je vrlo jednostavna, a rezultati će biti vidljivi nakon mjesec dana primjene ako masku nanosite dva do ti puta tjedno.

Prirodna maska za kosu koja je suha

Suhu kosu treba nahraniti bogatim sastojcima koji će joj dati osjećaj težine, zdrav izgled hidrirane i obnovljene teksture kose. Prirodna maska za kosu je idealna ako imate suhu kosu. Primjerice, maska za kosu od kokosovog ulja je sjajan odabir. Kokosovo ulje nanosite desetak minuta prije pranja kose da odstoji, nakon čeka operite kosu kako to uobičajeno radite. Kokosovo ulje će spriječiti i nastanak peruti i uspješno nahraniti i njegovati vlasi cijelom dužinom.

Prirodna maska za kosu može biti i maska od mješavine meda i mlijeka. Ova maska se stavlja umjesto regeneratora nakon pranja kose i ispire nakon desetak minuta djelovanja.

Maska za kosu od banana i maslinovog ulja se priprema od zrele banane koju ćete pomiješati utisnutu sa žličicom maslinovog ulja. Masku nanosite prije pranja kose i ostavite desetak minuta. Nakon tretmana bananom i maslinovim uljem operite kosu na uobičajen način. Svaka od ovih preporučenih prirodnih maski nakon minimalno mjesec dana upotrebe dat će vašoj kosi svilenkasti sjaj i još važnije nahraniti će kosu potrebnim sastojcima da bude zdrava.

Prirodna maska za kosu koja je oštećena

Prirodna maska za kosu koja je oštećena može uvelike pomoći u obnavljanju teksture kose i ublažavanju oštećenja kose. Oštećenja kose mogu biti ispucali vrhovi kose, oštećenja nastala zbog pretjeranog zagrijavanja, upotrebe nekih preparata, bojenja kose, te stiliziranja raznim aparatima za kosu.

Maska koja je idealna za oštećenu kosu je prirodna maska za kosu od avokada i vrlo je učinkovita. Ova se maska priprema od pola zrelog avokada i pola šalice maslinovog ulja. Nanosi se na cijelu dužinu kose i ostavi da djeluje tridesetak minuta, nakon čega kosu operete i isperete.

Maska od žumanjaka je također vrlo učinkovita, ovisno o dužini vaše kose toliko će vam i trebati žumanjaka. Žumanjak se nanosi na cijelu dužinu kose i samo tjeme, te nakon petnaestak minuta djelovanja kosu isperite hladnom odnosno mlakom vodom. Nemojte kosu ispirati vrućom vodom jer će se žumanjak od topline zgrušati.

Maske za oporavak kose mogu se raditi od raznih ulja i njihovih mješavina, na primjer miješanjem bademovog, kokosovog i ricinusovog ulja napraviti ćete masku koja će uspješno nahraniti i zacijeliti vašu oštećenu kosu.

Izvor:Arz.hr

Odgovori