PRI KRAJU PRIPREME ZA DODJELU PRESTIŽNE 17. VEČERNJAKOVE DOMOVNICE: Poznati voditelji, glazbenici, uzvanici…

Ostalo je još samo dva tjedna do završetka 17. po redu Izbora najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu za nagradu “Večernjakova domovnica 2023.“

Pripreme za finalnu večer, na kojoj će u subotu, 4. ožujka u Kongresnoj dvorani u Bad Homburgu biti dodijeljene nagrade, su pri samom kraju. Iz dana u dan stižu potvrde dolaska na Večernjakovu domovnicu, na koju se može doći samo s pozivnicom organizatora. -piše Fenix magazin

Gotovo da je poznat i cijeli glazbeni program finalne večeri koja uz nominirane kandidate okupi i veliki broj uzvanika, hrvatskih i njemačkih gostiju koji svojim dolaskom uveličavaju to, po mnogim mišljenjima, najprominentnije okupljanje hrvatskog iseljeništva.

No, krenimo redom te podsjetimo kako su se u prvom krugu ovogodišnjeg Večernjakovog izbora našla 84 kandidata u kategorijama sporta, glazbe, glume i showbizza. U drugi krug, koji je još aktualan, ušlo je njih 39. Osim čitatelja portala Večernjeg lista i Fenix-magazina iz Frankfurta, glasovali su i članovi žirija po kategorijama, u kojima su uz novinare Večernjeg lista i Fenix-magazin.de dugogodišnji predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza za iseljenički nogomet Pero Šarić, bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, hrvatski nogometni trener i bivši nogometaš Nenad Bjelica, njemačka glumica hrvatskog podrijetla Miranda Čondić-Kadmenović poznatija kao Mimi Fiedler te njemačka voditeljica hrvatskog podrijetla Davorka Tovilo.

Drugi krug glasovanja trajat će do zaključno s 26. veljače 2023. godine, nakon čega ćemo objaviti imena onih koju ulaze u završni krug izbora, od kojih će prva tri u izboru čitatelja i žirija biti pozvana na finalnu večer proglašenja pobjednika.

Izvođači na Večernjakovoj domovnici

Dok čitatelji glasuju za svoje favorite putem online ankete na portalu Večernjeg lista i Fenix-magazina, organizatori dovršavaju pripreme za samu dodjelu nagrada Večernjakova domovnica koju će i ove godine voditi već dobro uhodan voditeljski par Frano Ridjan, popularni televizijski i radijski voditelj te Dora Puđa, magistrica međunarodnih odnosa i diplomacije.

U glazbenom dijelu programa bit će kao i svake godine zanimljivih imena. Budući je i ove godine naglasak stavljen na prijateljstvo gradova Bad Homburga i Dubrovnika te Dubrovačko-neretvansku županiju, u programu će nastupiti dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos, renomirani hrvatski kantautor koji će sutradan nakon Domovnice imati koncert duhovne glazbe u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Wiesbadenu.

Tradicionalno na Domovnicu i ove godine dolaze Paula i Đelo Jr. Jusić, te po prvi put i njihova kći i unuka legendarnog dubrovačkog glazbenika Đele Jusića, Ema Jusić. Publika u Bad Homburgu će imati priliku čuti i dubrovačke glazbenice, flautisticu Đive Kušelj i pijanisticu Stefani Grbić. Ime još jednog glazbenog gosta ili gošće večeri, kao još neka imena glazbenog programa koja će zasigurno oduševiti publiku, otkrit ćemo u narednim danima.

Ugledni gosti

Večernjakova domovnica od početka svog postojanja ugošćava i visokopozicionirane hrvatske i njemačke uglednike, predstavnike hrvatske vlasti, ali i oporbe te hrvatske branitelje bez kojih ne bi bilo današnje Hrvatske.

Ove godine svoj dolazak na Domovnicu zasad su potvrdili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman čije ministarstvo na čelu s njim je tradicionalno visoki pokrovitelj Večernjakove domovnice.

Na dodjelu nagrada u Bad Homburg dolaze i župani više hrvatskih županija među kojima su župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, župan Međimurske županije Matija Posavec te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Kao i prošle godine očekuje se dolazak gradonačelnika Mostara Marija Kordića te izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH iz Mostara.

Izaslanstva gradova prijatelja, Bad Homburga i Dubrovnika, predvodit će gradonačelnik Bad Homburga Alexander Hetjes i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić.  Gosti Domovnice bit će i predstavnici Hrvatske matice iseljenika, koja je supokrovitelj Večernjakove domovnice, a koje predvodi zamjenik ravnatelja HMI Ivan Tepeš.

Dok se čeka potvrda oporbenih političara iz Hrvatske, dolazak na Domovnicu potvrdili su pripadnici Druge gardijske brigade Gromovi, koje ugošćuje hrvatski branitelj i dopisnik Fenix-magazina Dario Holenda te predstavnici braniteljskih udruga iz Dubrovnika. Kao i svake godine na Domovnici su i svi predstavnici hrvatskih diplomatsko konzularnih predstavništava iz europskih zemalja predvođenih veleposlanikom RH u Berlinu Gordanom Bakotom te veleposlanikom RH u Beču Danielom Glunčićem.

Vrhunska hrvatska vina za goste Domovnice

Kroz 17 godina, koliko se održava dodjela nagrada Večernjeg lista, mijenjalo se puno toga, od programa, voditelja, izvođača i gostiju. Ali, od samog početka do danas ono što je ostalo konstantno i na zavidnoj razini su vrhunska hrvatska vina sa juga i sjevera Hrvatske koja se na večeri dodjele nagrada poslužuju gostima. To su vrhunska crna vina vinarije Dubrovački podrumi i vrhunska bijela vina vinarije Kutjevo.

Podršku Večernjakovoj domovnici iz godine u godinu daju brojni sponzori, a samo je jedno im tu od samog početka. To je tvrtka Budimir vlasnika Petra Budimira iz Bad Homburga, koja se bavi uvozom hrvatskih vina i prehrambenih proizvoda iz Hrvatske u Njemačku i izvozom u EU.

Za kraj navedimo kako bogatu gastronomsku ponudu od probranih jela na gala večeri Večernjakove domovnice za sve goste i ove godine priprema poznati hrvatski restoran Haus Goldstein iz Frankfurta kojeg vode Dario Jurić i Ivan Lončar.

Izvor:Fenix-magazin/Marijana Dokoza / Zvonko Bosnić

Za svoje favorite možete glasovati pute linka POČEO DRUGI KRUG IZBORA: Pogledajte tko je sve među 39 kandidata za Večernjakovu domovnicu 2023.

Hercegovka.net

Odgovori