Predstavljeno stvaralaštvo Marijana Mandića

Date:

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Don Mihovil Pavlinović u Imotskom je predstavljeno stvaralaštvo Marijana Mandića i to redom romani “Tranzicija”, “Vojnik u pet odora” te “Ideologija”.

Na početku predstavljanja nazočne gledatelje i ljubitelje pisane riječi pozdravila je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice dr.sc. Marija Jović. Ona je istaknula kako je Gradska knjižnica i imotski kraj imao čast predstaviti najplodnijega autora s područja Hercegovine povjesničara Marijana Mandića čiji književni prinosi obogaćuju vezu Dalmacije i Hercegovine, a posebice imotski kraj koji ima važno mjesto u njegovim romanima i pričama. 

U svojstvu promotora o stvaralaštvu književnika Mandića govorili su imotski novinar Ante Aračić te tajnik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar Ivan Vrljić, koji je ujedno recenzent najnovijega romana Ideologija.

Moderatorica predstavljanja bila je novinarka Josipa Rimac Vlajčić dok su program glazbeno upotpunili članovi KUD-a Rakitno Dana PetrovićNevenka Rezo Ivana Pavković ganganjem, pjevanjem s bogatom i raskošno obučenom narodnom nošnjom s pitomoga hercegovačkoga kraja.

Na kraju programa guslar i pjevač Božo Marić iz HKUD Herceg Stjepan Kosača otpjevao je nekoliko narodnih hercegovačkih pjesama, a potom je uslijedilo druženje.

Inače, roman Tranzicija po karakteru je kriminalističko-pustolovni dok je u romanu Vojnik u pet odora riječ o tipičnoj ratnoj tematici poučne i nadasve duhovite priče. Kroz Ideologiju se provlači se vojno – političko obiteljska priča zanimljive radnje.

Izvor:Nedjelja.ba

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

NAJKREATIVNIJI ŠTAND Lampe ovog Hercegovca mame poglede na ovogodišnjem sajmu

Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, prema službenim informacijama, predstavlja se...

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u...

Izaslanstvo HSS-a odalo počast žrtvama u Trusini

U Trusini kod Konjica jučer je obilježena 31....