Predstava Oholica razveselila mališane Ortiješa

Date:

U Mostarskom naselju Ortiješ upriličena je predstava Oholica u izvedbi Lutkarskog kazališta Mostar. Predstava Oholica je prema motivima klasične bajke braće Grimm „Kraljevna i žabac“ Zdenka Mišura, koja je prerađena i prilagođena našem vremenu.

Tibor Oreč, glumac i v.d. ravnatelj Lutkarskog kazališta Mostar kazao je kako su prošle godine uspostavili suradnju sa KSD Ortiješ, te izveli lutkarsku predstavu Zmaj i princeza.

„Drago nam je da disperziju programa Lutkarskog kazališta Mostar širimo van Mostara i naše kazališne kuće. Tako djeca Ortiješa mogu vidjeti predstavu, te ih tako zaintrigiramo i zainteresiramo da dođu u Lutkarsko kazalište Mostar“, kazao je Oreč.

Oreč ističe kako im je veliko zadovoljstvo što su posjetili djecu Ortiješa, te samim time mogu odigrati svoje predstave.

„Jer tako ispunjavamo svoje uloge, a to su da upoznamo djecu s kulturom, kazalištima i svim vidovima kulture koji su spojeni u kazalište kao što su glazba i arhitektura. Kultura treba biti dostupna svima i zbog toga smo se odazvali Josipovom pozivu“, rekao je Oreč.

Oreč dodaje kako se velik broj mališana odazvao na predstavu Oholica, te ističe da mu je drago da djeca vole kazalište i da se predsjednik KSD-a Ortiješ Josip Džalto potrudio dovesti djeci kazalište u Ortiješ.

„Predstava Oholica se izvodi na terenu na kojem nemamo kazališne uvjete, tako da biramo predstave koje su tehnički manje zahtjevne. Dvojac koji glumi u predstavi Oholica su Ana Ljubić i Dino Gluhović“, kazao je Oreč.

U petak će se odigrati još jedna predstava pod nazivom Crvenkapica i zli vuk koja će se izvoditi na igralištu u Ortiješu u 20 sati. Glumci koji će razveseliti mališane Ortiješa su Arnela Planinić i Tibor Oreč.

Izvor:Dnevnik.ba

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...