Predsjednik Nevenko Herceg sastao se danas s čelnicima Lovačkoga saveza

Date:

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg sastao se danas s čelnicima Lovačkoga saveza Herceg-Bosne, predsjednikom Draganom Gubercom i tajnikom Ivicom Lučićem. Tom je prigodom čelnik LS-a Herceg-Bosne dr. Hercegu uručio Povelju Vladi HNŽ-a u povodu 30. obljetnice osnutka Saveza te Lovačko odličje za predsjednikov osobni doprinos razvitku i unaprjeđenju lovstva i zaštiti prirode.

Guberac je istaknuo kako se, nakon tri desetljeća postojanja, a na osnovu statističkih podataka o pojedinim aktivnostima, može prepoznati jedan uzlazni, pozitivan trend, što je jako dobro i ohrabrujuće za cjelokupno članstvo i Savez kao takav.

”Savez trenutačno broji otprilike 10.000 članova, organiziranih u 42 članice, a njegov cilj je djelovanje na području lovstva u smislu planiranja i provedbe jedinstvene lovne politike, razvitka i unaprjeđenja lovstva, uzgoja, zaštite i korištenja divljači, očuvanja prirodnoga staništa divljači te biološke i ekološke raznolikosti, lovne izobrazbe, njegovanja lovačke etike i običaja, kao i zaštite prirode i ljudskoga okoliša. U institucionalnom, organizacijskom i stručnom smislu, Savez je danas nezaobilazan čimbenik, sudionik i tvorac svih pozitivnih procesa u lovstvu, i dostojan promicatelj lovnih, kulturnih, povijesnih i nacionalnih znamenitosti hrvatskoga lovca i čovjeka u BiH”, kazao je čelni čovjek Lovačkoga saveza Herceg-Bosne.

Zahvalivši na uručenim Povelji i Odličju, predsjednik Herceg je istaknuo iznimnu bitnost lovstva, ali i poštivanja lovačke etike, poručivši kako je dužnost svakoga lovca održavanje normalnoga eko-sustava, uzgoj i zaštita divljači odnosno kako su lovci istinski zaštitnici našega prirodnog bogatstva, ravnoteže i raznolikosti.

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Razlika cyberbullying i klasični bullying

Defincija cyberbullying Cyberbullying odnosi se na uporabu digitalnih tehnologija za zastrašivanje,...

Jedna kap ove tečnosti spasit će cijelu baštu od truljenja

Jod je antiseptik širokog spektra koji uništava široko polje...

Obavijest za umirovljenike koji čekove podižu preko banke

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je...

Blagoslov motora i motorista na Blidinju

U nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, u idiličnom okruženju...