Predsjednik Herceg: Uskoro imenovanje ravnatelja i zamjenika ravnatelja policije, te zapošljavanje 250 novih djelatnika MUP-a HNŽ

Date:

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je u izjavi za FENU potvrdio kako se očekuje konačno okončanje procedure imenovanja ravnatelja policije i zamjenika ravnatelja policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. 

”Od Neovisnoga skupštinskog povjerenstva i MUP-a očekujem da žurno dostave imena dva najbolja kandidata za dva radna mjesta: ravnatelja policije i zamjenika ravnatelja policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, odnosno imena dvojice ljudi koji su, kao najuspješniji, zadovoljili sve tražene uvjete javnoga natječaja.

Čim zaprimimo tražena dva imena odmah ćemo izvršiti i njihova službena imenovanja, čime ćemo zapravo konačno omogućiti i otkočenje procesa popunjavanja čak 250 radnih mjesta nedostajućih policijskih službenika i drugih djelatnika u županijskom MUP-u. K tomu, time će biti otkočen i proces rješavanja niza administrativnih pitanja na koja djelatnici MUP-a čekaju godinama, poput pitanja napredovanja odnosno tzv. činovanja policijskih djelatnika koji su za to stekli uvjete, a kojima to znači i bolji status, ali i viša primanja i slično, kazao nam je predsjednik Herceg.

Vlada je, naime, utvrdila Izmjene i dopune Zakona o unutarnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima koje su prošle i potrebnu skupštinsku proceduru. Njima su osigurani preduvjeti da se konačno otkoče procesi i uklone dugogodišnje poteškoće djelovanja Ministarstva unutarnjih poslova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Tim izmjenama i dopunama Zakona osigurana je mogućnost ”činovanja” policijskih službenika, zatim unaprjeđivanje policijskih službenika, kao i prijam novih djelatnika, što je ključan preduvjet i jamstvo snaženja sigurnosti za sve građane u HNŽ-u.

Cijeli proces zapošljavanja ravnatelja i zamjenika ravnatelja, kao i nedostajućih policijskih djelatnika za obavljanje svih ustavom i zakonima dodijeljenih zadaća i mjerodavnosti, bit će obavljen po predviđenoj zakonskoj regulativi. Problem imenovanja policijskoga ravnatelja smo, kao Vlada u ovomu sazivu, zatekli u trenutku preuzimanja dužnosti i otpočetka nam je bio jedan od prioritetnih pitanja. S obzirom na sve složene okolnosti koje su pratile i ograničavale ovaj proces, osjećam iskreni ponos što smo ga uspjeli dovesti do kraja i što ćemo, u danima pred nama, značajno unaprijediti i sigurnosno stanje u HNŽ-u i funkcioniranje samoga MUP-a i vidnu nazočnost policijskih snaga na terenu”, izjavio je predsjednik Herceg.

Izvor:Fena

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...