Predsjednik Herceg u nastupni posjet primio veleposlanika Republike Francuske

Date:

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg danas je u nastupni posjet primio NJ. E. Françoisa Delmasa, novoimenovanoga veleposlanika Republike Francuske u BiH, s kojim je razgovarao o aktualnim zbivanjima u HNŽ-u, BiH i širemu okruženju, između ostaloga i o mogućim negativnim utjecajima migracijskih i aktualnih svjetskih sigurnosnih rizika na društvo u BiH.

Čestitavši veleposlaniku Delmasu na preuzimanju odgovorne dužnosti, Herceg se prisjetio činjenice da je upravo Francuska bila prva država koja je, nakon osamostaljenja BiH, otvorila svoje veleposlanstvo u Sarajevu. Delmasu je ovom prigodom zaželio dobrodošlicu u Mostar i HNŽ, iskoristivši susret kako bi ga upoznao s prednostima i mogućnostima kojima ovo podneblje raspolaže, a koji mogu biti prostorom za unaprjeđenje suradnje dviju zemalja.

Osvrnuvši se na važna aktualna zbivanja u političkom životu u Županiji i BiH, prvi čovjek županijske vlade svojemu je gostu govorio o planovima i vizijama razvitka HNŽ-a, istaknuvši važnost ukupnoga euroatlantskog puta BiH za stabilizaciju i napredak zemlje u cjelini.

– HNŽ i BiH u cjelini pogodno su područje za snažniji investicijski angažman francuskoga gospodarstva, za snažnije povezivanje na turističkomu planu, što prati razvitak i prometne povezanosti, prije svega uspostave novih zračnih linija koje bi povezale neka od svjetski poznatih francuskih odredišta s Mostarom. Vjerujem u potencijal koji sobom nosi nova osoba na čelu francuskoga veleposlanstva u BiH i svakako mi je želja da poruke koje odašiljemo dođu na prave adrese u Republici Francuskoj i urode plodom – komentirao je Herceg.

Veleposlanik Delmas zahvalio je predsjedniku Hercegu na čestitkama i srdačnom prijemu, poručivši kako Republika Francuska i BiH imaju dugu i korektnu suradnju koju vrijedi nastaviti razvijati.

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...