Predsjednik Herceg na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija RH

Na poziv varaždinskoga župana Anđelka Stričaka, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg sudjelovao je danas, kao počasni gost, radu sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija Republike Hrvatske održanoj u Varaždinu.

”Ovakvi susreti najviših predstavnika županija i resornih ministarstava u Vladi Republike Hrvatske izvrsna su praksa za bolje djelovanje na svim područjima. Imamo puno toga za naučiti od naših kolega, suradnika i osvjedočenih prijatelja iz svih krajeva Hrvatske, a sve s ciljem stvaranja novih vrijednosti i napretka za sve nas u Bosni i Hercegovini“, kazao je predsjednik Herceg dodavši da ovakav okvir suradnje Vlade i županija itekako koristan i predstavlja potvrdu visoke razine povjerenja između središnje vlasti i župana. 

”Sudionici sastanka imaju samo jedan cilj i to da djeluju u zajedništvu i sinergiji svih razina vlasti na ravnomjernom razvitku Republike Hrvatske, a sve za dobrobit svih njezinih žitelja, bez obzira na kraj u kojemu žive. Konkretni rezultati te prakse vidljivi su i prepoznati kao vrsni uspjesi jedne od novih članica Europske unije. Ti konkretni pokazatelji prisne i konstruktivne suradnje svih razina vlasti rezultiraju razvojem novih ideja, kao i zakonskih prijedloga i projekata što znatno unapređuje Republiku Hrvatsku u svim segmentima. Dobro bi bilo takvu uspješnost u komunikaciji i radu preslikati i s ove strane granice i zajedničkim snagama osigurati snažniji zamah ravnomjernijega razvitka BiH na svim područjima rada i življenja“ zaključio je Herceg.

Odgovori