Predsjednik Herceg na izložbi umjetničkih fotografija Nacionalnih spomenika BiH

ŽITOMISLIĆI, 10. veljače (FENA) - Izložba 20 najboljih umjetničkih fotografija na temu "Nacionalni spomenici u BiH" otvorena je u petak u Muzeju Žitomislić u Žitomislićima kod Mostara.(Foto FENA/Mario Obrdalj)

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg pribivao je večeras, zajedno s NJ.E. veleposlanikom Misije OESS-a u BiH Brianom Aggelerom, svečanomu otvorenju izložbe dvadeset najboljih umjetničkih fotografija pristiglih na natječaj Fondacije ”Muzej Žitomislić”, raspisan na temu “Nacionalni spomenici u BiH”. Izložba je otvorena u Muzeju Žitomislić u Žitomislićima kod Mostara, u organizaciji Fondacije, a uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Izložbu je, uz poruke oduševljenja bosanskohercegovačkom povijesno-arheološkom baštinom, otvorenom proglasio veleposlanik Aggeler, a nazočnima su se obratili i ravnateljica Fondacije “Muzej Žitomislić” Irina Kolak-Mandić te iguman žitomislićkoga pravoslavnog manastira Danilo Pavlović.

Na natječaj je pristiglo 87 fotografija od ukupno 35 autora iz brojnih krajeva BiH, a stručno je ocjenjivačko povjerenstvo odabralo njih dvadeset za izložbeni postav, kao i četiri najbolje kojima su večeras i uručene prigodne plakete. Prvo je mjesto za najbolju fotografiju osvojio Edis Halimanović, drugo je mjesto pripalo Eldinu Imamoviću, a treće su podijelili Boris Antelj i Mladen Topić.

”Zaista je zadovoljstvo posjetiti jedan ovakav događaj i uživati u ovako ugodnom okružju. Odabrane fotografije na reprezentativan način svjedoče o neprocjenjivom bogatstvu koje naša zemlja posjeduje, a kojega ponekad i nismo do kraja svjesni. Ove zgrade, povijesne utvrde, bazilike, crkve, hramovi, džamije i mostovi pričaju jednu sjajnu priču o bogatstvu te silne različitosti koja je na poseban način neraskidivo povezana i koja čini naše zajedničko naslijeđe koje smo dužni čuvati”, komentirao je predsjednik Herceg, čestitavši nagrađenima i organizatorima ovoga događaja, a posebno zahvalivši veleposlaniku Aggeleru na potpori i dolasku na svečanost.

Izvor:Vlada HNŽ

Hercegovka.net

Odgovori